Στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μίλησε ο Τάσος Παλαντζίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παρόλο που είμαι 51 χρόνια στο θέατρο ως επαγγελματίας, μου έτυχε ένα διάστημα, όταν μετακόμισα από το Κρατικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, που πέρασα αρκετούς μήνες ζώντας με το επίδομα ανεργίας. Κατά τα άλλα, θα έλεγα ότι για 51 χρόνια κολλάω θεατρικά ένσημα».

«Μικρός έχω κάνει διάφορες δουλειές. Μία φορά τις μέτρησα κι έβγαλα 33. Μιλάω και για δουλειές μιας εβδομάδας. Όσο σπούδαζα στη σχολή, ήμουν 3,5 χρόνια εμποροϋπάλληλος», πρόσθεσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, για πολλά χρόνια δεν είχε πάρει την υποκριτική σοβαρά. «Τα πρώτα 10 χρόνια δεν είχα πάρει σοβαρά την υποκριτική, έκανα διάφορες δουλειές. Άνοιξα και μαγαζιά, γιατί δεν ήμουν σίγουρος γι' αυτή τη δουλειά. Μετά όμως απ' όλες τις δοκιμασίες, κατάλαβα πως στο θέατρο τα καταφέρνω καλύτερα κι έτσι επέμεινα περισσότερο σε αυτό», εξήγησε.

Τέλος, σημείωσε πως δυστυχώς δεν κατάφερε να φτιάξει το κομπόδεμά του τόσα χρόνια ώστε να σταματήσει να εργάζεται.

«Εάν είχα καταφέρει να κάνω κομπόδεμα, με τις συνθήκες τις σημερινές θα είχα αποφασίσει να μη δουλέψω. Θέλω να πω ότι οι ανάγκες, δυστυχώς, υπάρχουν. Ήμουν πάντα ένα συντηρητικό άτομο, δεν έκανα σπατάλες, δεν λέω ότι πεινάω, προς Θεού, αλλά έχω δύο νέα παιδιά που πρέπει να τα στηρίζω. Δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO