Την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ελληνικού θεάτρου και τη γενικότερη εποχή στην οποία ζούμε εκφράζει ο Γεράσιμος Γεννατάς. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος θα συμμετάσχει για δεύτερη χρονιά στη σειρά «Έρωτας Φυγάς» του ΟΡΕΝ, μιλά στο «Koita Magazine» και τον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο.

Λέω δημόσια τη γνώμη μου στην κοινωνία

«Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που λέω δημόσια τη γνώμη μου και μάλιστα τη γνώμη που αναφέρεται στην κοινωνία. Δεν θα εκφράσω τη γνώμη μου σε καμία περίπτωση για ένα προσωπικό ζήτημα», δηλώνει ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Ζούμε την εποχή ενός ακήρυχτου πολέμου

«Νομίζω ότι την εποχή που ζούμε μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ της ψυχής, του ανθρωπισμού και των υλικών πραγμάτων και δυστυχώς σ’ αυτή τη μάχη τα υλικά νικούν κατά κράτος. Είναι σαν να μην έχουμε εαυτό και ο εαυτός μας προσδιορίζεται από την κατοχή κάποιων πραγμάτων, γι’ αυτό και δεν ακούμε μουσική και δεν διαβάζουμε βιβλία», επισημαίνει ο γνωστός ηθοποιός.


Για τα καλλιτεχνικά του απωθημένα:

«Οφείλω να κάνω αυτό που επιθυμεί η ψυχή μου. Ένα θέατρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, αλληλέγγυο και διασκεδαστικό πολλές φορές, διότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο».

Σε δέκα χρόνια θα έχουμε μόνο πέντε θέατρα

«Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διατυπώσω ξανά την απαισιοδοξία μου. Πιστεύω ότι σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα έχουμε θέατρο. Θα έχουμε μόνο πέντε θέατρα και τίποτε άλλο, καθώς δεν επιθυμεί κάτι διαφορετικό ο κόσμος. Θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρχουν επιλεγμένες παραστάσεις από συγκεκριμένους φορείς και τίποτε άλλο και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω και το διατυπώνω όπου κι αν βρεθώ», σημειώνει ο Γεράσιμος Γεννατάς.