Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ως πρώτος καλεσμένος ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο ηθοποιός μοιράστηκε πράγματα από την εφηβική του ηλικία, τους αυταρχικούς σκηνοθέτες που αντιμετώπισε αλλά και την εκπομπή «Στην υγειά μας, ρε παιδιά».

«Με την παρέα μου ήμασταν παραβατικοί αλλά καλά παιδιά. Είναι αυτό που λες ότι πηδάω τη μάντρα να δω τι έχει απέξω αλλά έχω ένα σπίτι να με περιμένει. Η αστυνομία μας κυνηγούσε τότε και έτυχε μια βραδιά να μην έχουμε ταυτότητες μαζί μας και μας πήγαν στο τμήμα. Τότε στα 18 φορούσα σκουλαρίκι και μόλις με βλέπει ο αστυνομικός μου λέει “Ξέρεις τι λένε γι' αυτούς που φοράνε σκουλαρίκι”. Και του λέω “Όχι, δεν ξέρω, αλλά ξέρω γι' αυτούς που φοράνε ταυτότητες”. Και μου σκάει μία, μου τα έσπασε όλα. Ήμουν 1,5 μήνα στο νοσοκομείο. Ήταν μετά τη Χούντα.

Το χειρότερο που έχουν πάθει οι γονείς μου από εμένα ήταν όταν σε ηλικία 17 ετών με έψαχνα δύο μέρες και τους πήρα τηλέφωνο από την Κωνσταντινούπολη και τους είπα ότι μπάρκαρα πριν από 3 μέρες με ένα κρουαζιερόπλοιο».

Η επιτυχία και οι δουλειές που έχει κάνει παράλληλα με το θέατρο

«Στην αρχή μπορεί να με αντιμετωπίζουν ως “θρύλο” και μετά θεωρώ ως Σπύρο. Υπάρχουν άνθρωποι που με λένε “Σπύρο” γιατί έτσι τους βγαίνει και άλλοι επειδή θεωρούν ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Απαράβατο για εμένα είναι να υπάρχει καλό κλίμα στο γύρισμα, να μην επιτρέπουμε άσκηση εξουσίας ενός ανθρώπου. Εδώ μάγκες δεν παίζει και τα καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό.

Δεν μασούσα ποτέ τα λόγια μου! Υπήρξε άνθρωπος που είπε ότι “Ο άνθρωπος αυτός όσο ζω δεν θα παίξει στο ελληνικό θέατρο”. Έπαιξα βέβαια την επόμενη χρονιά. Πήγα στην πρόβα, τους άρεσε ο τρόπος που διάβαζα και μου είπε να κάνουμε τον ρόλο “γέρο” και την επόμενη τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι δεν μπορώ να δουλέψω έτσι και είπε αυτό. Δεν με τρόμαξε! Πάντα ήμουν με το ένα πόδι και γι' αυτό δεν τα έπαιρνα όλα στα σοβαρά.

Την επιτυχία δεν την αντιλαμβάνεσαι όπως ένας απέξω. Έρχεται διακριτικά και προοδευτικά. Δούλευα και ταυτόχρονα στην οικοδομή και για 10 χρόνια έλεγα πως αν δεν κάνω για ηθοποιός θα έφευγα. Μου πήρε 10 χρόνια για να νιώσω στη σκηνή ότι ελέγχω τα μέσα μου. Όταν είσαι σφιγμένος και άπειρος δεν σου βγαίνει.

Η οικοδομή σού έδινε κούραση και ένα καλό εβδομαδιάτικο. Έχω δουλέψει και στη λαχαναγορά και σερβιτόρος. Τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει σκληρά. Από τη συμπεριφορά του, από μια στωικότητα στα πράγματα και ότι δεν παίρνω τον εαυτό μου στα σοβαρά, λείπουν από αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα δεν είμαι τόσο ατρόμητος όσο τότε. Αν μου έλεγες τώρα να κάνω κάτι άλλο, θα είχα 1-2 χρόνια ζωής».

«Στην υγειά μας, ρε παιδιά»

«Στη βραδινή εκπομπή δεν περνούσα καλά πάντα. Αν λεγόντουσαν πράγματα ή από τραγούδια, υπέφερα. Υπήρχαν άνθρωποι που ερχόντουσαν να μιλήσουν για τη δουλειά ή από υποχρέωση και ύστερα από 10 λεπτά έβγαζαν γραβάτες και το γούσταρα αυτό. Θεωρώ ότι ήταν και το κλίμα, περνούσα τότε καλά. Δεν θα το έκανα ξανά, έκλεισε αυτός ο κύκλος. Ήταν 17 χρόνια. Όταν έκανα πέρυσι το πρωτοχρονιάτικο ζορίστηκα, είχε κλείσει μέσα μου. Τώρα δεν θα έκανα τίποτα».

Οι οικονομικές διαπραγματεύσεις

«Με τα χρήματα ήμουν καλός, ήμουν παίκτης. Θα πω αυτό που ο άλλος πρασινίζει και είδα πολλά αλλά οι πιο πολλοί έλεγαν ναι. Έλεγα ότι όταν δεν είσαι βλάκας ή ψώνιο και φαίνεσαι ένας σοβαρός, μόλις λες ένα ποσό από αυτό που περιμένει ο άλλος σε μετράει ο απέναντι. Εμπειρικά το απέκτησα αυτό. Και μου άρεσε να τους βλέπω με ανοιχτό το στόμα. Περίμεναν 10 και τους έλεγες 45 και τους έβλεπες με το στόμα ανοιχτό. Ή τα βρίσκαμε ή σπίτι μου».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ».

Η σειρά κάνει πρεμιέρα για δεύτερη σεζόν στις 11 Σεπτεμβρίου στις 21:45 και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ο καθηγητής Νικόλας που υποδύεται θα διδάξει σε ένα ιδιωτικό σχολείο και, όπως είπε, σε αυτή τη σεζόν όλοι οι μύθοι γύρω από τον πλούτο και τη φτώχεια καταρρίπτονται.

«Δεν ξέρω αν θα καθηλώσει αλλά είναι ενδιαφέρουσα η ιδέα του συγγραφέα. Φεύγω σαν Νικόλας από το σχολείο και βρίσκομαι σε ένα ιδιωτικό σχολείο, η παραβατικότητα υπάρχει. Οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι, καταρρίπτονται οι μύθοι ότι η φτώχεια φέρνει παραβατικότητα. Είναι ενδιαφέρον το πράγμα, έχουμε διαβάσει μέχρι το 20ό επεισόδιο.

Η αλήθεια είναι ότι είχα αδυναμία στα παιδιά και στους παππούδες και τώρα με έφερε πιο κοντά γιατί τα νέα παιδιά με τροφοδοτούν. Είμαι μαζί τους, τα κοιτάζω γιατί τροφοδοτούμαι από τη ζωή που ζουν. Αν πάρουμε τη τεχνολογία, εμείς είμαστε αναλφάβητοι. Δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφία στα social, ούτε να μπαίνω. Αρνούμαι σημαντικά. Ξέρω μόνο να στείλω μέιλ».

Μεταξύ άλλων, έδωσε και ένα spoiler για την ερωτική σχέση που θα έχει τη φετινή σεζόν με την παρτενέρ του ως Νικόλας.

«Σιγά σιγά φαίνεται ότι θα έχω ερωτική σχέση με την Τζένη Θεωνά. Πέρυσι ήταν με την Έμιλυ Κολιανδρή.

Ζητάω πάντα τις ωραίες γυναίκες (γελάει). Θα μου βάλουν συνομήλικη; Σοβαρολογείς; Σαν παρτενέρ; Τον κόσμο δεν τον λυπάσαι;».