Η δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας, Ελένη Ψυχούλη, η οποία ζει στο Πήλιο, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», για τις πλημμύρες και πώς βίωσε την κατάσταση.

Η ίδια περιέγραψε πώς βίωσε το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο.

«Όσο περνούν οι μέρες, είναι φοβερές οι προσωπικές ιστορίες που ακούμε. Είναι απίστευτες ιστορίες, ιστορίες καταστροφής, που ο καθένας τις βιώνει διαφορετικά, δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχει ένα προσωπικό δράμα παντού», είπε αρχικά.

«Αυτό που έζησα, δεν ήταν μία στιγμή. Ήταν 15 ώρες ασταμάτητης βροχής. Όταν ζεις αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο, δεν μπορείς να το μεταφέρεις στον άλλο. Και τώρα ο κόσμος μας κάνει άσχετες ερωτήσεις, γιατί δεν το έζησε αυτό. Η αίσθηση είναι σαν να είσαι στον βυθό της θάλασσας. Ήμουν μόνη μου σε ένα σπιτάκι στο βουνό, απομονωμένο από το υπόλοιπο χωριό και επειδή είχα και ύψος, μπορούσα να δω όταν καθάριζε το σύννεφο. Έβλεπα τα σπίτια που έπεφταν, το ποτάμι που φούσκωνε. Όταν σε πλησιάζει ζεις έναν φόβο θανάτου, ότι τι ώρα θα φουσκώσει το ποτάμι και θα σε πάρει το νερό. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις», αποκάλυψε η Ελένη Ψυχούλη.

«Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει, δεν ξέρουμε τους κανόνες της φύσης. Κόπηκε το νερό και το ρεύμα κατά το μεσημέρι. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνειδητοποιείς ότι καταργείται ο πολιτισμός. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοια. Οι παλιοί ήταν προετοιμασμένοι είχαν έναν φακό, μία λάμπα πετρελαίου. Εμείς κάνουμε τους πολιτισμένους και μόνο πολιτισμός δεν υπάρχει. Όταν κάνεις λάθος έργα, όταν δε σέβεσαι και πας και χτίζεις πάνω στα ρέματα, ποιος πολιτισμός; Είναι η ιστορία μίας αυτοκαταστροφής αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.