Η 33χρονη ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι μαζί με άλλους συναδέλφους της αλλά και εργαζόμενους στη βιομηχανία του θεάματος πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο δυτικό Χόλιγουντ, κάνοντας πορεία από τα στούντιο του Netflix προς τα στούντιο της Paramount.

Παρά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία της «Barbie», η ξανθιά ηθοποιός από την Αυστραλία αποφάσισε να συνδράμει τους συναδέλφους της για να πολεμήσουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι ηθοποιοί και οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ είναι ενωμένοι στην πρώτη τους «διπλή απεργία» εδώ και 60 χρόνια, υποσχόμενοι ότι θα προστατεύσουν κάθε εργαζόμενο στη βιομηχανία από την αντικατάστασή του από την τεχνητή νοημοσύνη.

Επιδιώκουν να λάβουν πιο δίκαιους μισθούς, καθώς οι μισθοί τόσο για τους σεναριογράφους όσο και για τους ηθοποιούς απέτυχαν να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό.



Το Writers Guild of America ξεκίνησε τις απεργίες τον Μάιο, ακολουθούμενο από το SAG-AFTRA, το σωματείο που εκπροσωπεί τους ηθοποιούς, στις 14 Ιουλίου. Η βιομηχανική δράση απείλησε να αποδεκατίσει τη βιομηχανία του θεάματος, καθώς η παραγωγή μεγάλων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών σταμάτησε.



Παρά το γεγονός ότι η απεργία πλησιάζει στον δεύτερο μήνα της, η Μάργκοτ Ρόμπι εμφανίστηκε με καλή διάθεση, καθώς περπατούσε στον δρόμο με τους φίλους της. Φορούσε σορτσάκι, λευκά sneakers και μια oversize λευκή μπλούζα που έγραφε «SAG-AFTRA on strike», ενώ κρατούσε ψηλά ένα μαύρο πλακάτ που έγραφε το ίδιο. Είχε τα ξανθά μαλλιά της ίσια κάτω και φορούσε γυαλιά ηλίου.



Η «Barbie» έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία της Warner Bros, σπάζοντας το ρεκόρ του «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2», αλλά και η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2023, έναν μήνα μετά την κυκλοφορία της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: