Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Σταύρος Ξαρχάκος μιλά για όλους και για όλα στο ένθετο «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ανοίγει τα χαρτιά του στον δημοσιογράφο Βλάσση Κωστούρο και μεταξύ άλλων αναφέρεται στα σχόλια που δέχεται η σχέση του με τη σύζυγό του, Ηρώ Σαΐα.

Social media - Λαϊκό δικαστήριο και κουτσομπολιό

«Αναρωτιέμαι ποιο είναι το επίτευγμα του διαδικτύου και του Facebook και όλων αυτών των Μέσων – πείτε τα όπως θέλετε – όταν βλέπεις να συντελείται εκεί μέσα όλο αυτό το λαϊκό δικαστήριο και κουτσομπολιό, όλο αυτό το bullying», δηλώνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Η σύζυγός μου έχει υποστεί τρομερό bullying

«Η σύζυγός μου, ας πούμε, η Ηρώ Σαΐα, έχει υποστεί τρομερό bullying για τη σχέση μας εκεί μέσα. Και ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω το γιατί. Ένα bullying τρομερά ανήθικο, από ανθρώπους που ούτε μας ξέρουν, ούτε τους ξέρουμε», επισημαίνει ο κορυφαίος συνθέτης.

Το επίτευγμα της εποχής μας

«Αυτό είναι, άραγε, το επίτευγμα του σήμερα; Το επίτευγμα της εποχής μας είναι ότι κάποιος που είναι το απόλυτο «τίποτα» ξαφνικά γίνεται «κάτι», κι αυτό το «κάτι» έρχεται να σχολιάσει επί παντός επιστητού;

Είμαι συνειδητά εκτός από όλα αυτά

Ειλικρινά, επιτρέψτε μου να μην κατανοώ όλη αυτή τη συνθήκη. Είμαι συνειδητά εκτός από όλα αυτά τα Μέσα. Δεν ξέρω αν είναι ζωή να ασχολείσαι με τη ζωή του άλλου», σημειώνει ο Σταύρος Ξαρχάκος στη συνέχεια της τοποθέτησής του.

Χρωστάω πολλά στην Ηρώ

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Ηρώ Σαΐα, ο Σταύρος Ξαρχάκος τονίζει: «Η Ηρώ αξίζει όλα τα εύσημα. Η οικογένειά μας, τα δύο μας μικρά παιδιά, με έχουν αλλάξει ως χαρακτήρα. Χρωστάω πολλά στην Ηρώ και το λέω δημόσια, γιατί οφείλουν κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους. Είμαι πανευτυχής που έχω αυτή την οικογένεια. Το επίτευγμά μου είναι αυτό.

Ξέρετε, κάποτε κάποιος με είχε ρωτήσει αν έχω γράψει ποίηση. Του είπα: ναι, έχω γράψει, τα δύο ομορφότερα ποιήματά μου είναι τα δύο 7χρονα πλέον παιδιά μου».