Οι δύσκολες συνθήκες στις οποίες µεγάλωσε δεν τον εµπόδισαν να ασχοληθεί µε το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηµατογράφο, καταγράφοντας µια επιτυχηµένη πορεία µέχρι σήµερα.

Ο ηθοποιός και παραγωγός Κούλλης Νικολάου θα έχει διπλό ρόλο φέτος στο Μega, αφού, εκτός από τον τρίτο κύκλο της σειράς «Η γη της ελιάς», έρχεται και το πολυαναµενόµενο «Famagusta», που θα κάνει πρεµιέρα στις αρχές του 2024.

«Το “Famagusta” είναι η στιγµή που ένα όραµα παίρνει σάρκα και οστά. Είµαστε ευγνώµονες που το Mega µάς δίνει την ευκαιρία για ένα τέτοιο τεράστιο πρότζεκτ και, βέβαια, τυχεροί που θα συνεργαστούµε µε µια πλειάδα τεράστιων ηθοποιών. Θέλω να πω ένα µεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι στέκονται δίπλα µας σε αυτό µας το εγχείρηµα και, φυσικά, στον Πρόεδρο της Κύπρου και στον κρατικό µηχανισµό, που είναι δίπλα µας, σε επιχειρηµατίες της Κύπρου κ.ά.», τονίζει στο «Secret».

Οσο για τις στιγµές που περιµένουµε να δούµε στην οθόνη µας, λέει: «Θα έλεγα πως προσδοκούµε κάτι πολύ συναρπαστικό, που θα µας συγκλονίσει όλους. Η σειρά είναι εµπνευσµένη από αληθινά γεγονότα και είναι στο πλαίσιο µυθοπλασίας, όµως κάποιες ιστορίες είναι ατόφιες και γίνονται µε την έγκριση των αληθινών προσώπων. Ολο το γύρισµα που αφορά το ’74 είναι πολύ δύσκολο, αλλά είµαστε περήφανοι για την οµάδα παραγωγής µας, που είναι έτοιµη για τα δύσκολα. Εχει δύσκολες σκηνές, µε εκατό και πλέον κοµπάρσους, βοµβαρδισµούς και άλλα».

Τρίτος κύκλος

Ο πολυµήχανος Κούλλης Νικολάου πρωταγωνιστεί και στην πολύ επιτυχηµένη σειρά του Mega «Η γη της ελιάς», που επιστρέφει για τον γ’ κύκλο την Κυριακή 24 Σεπτεµβρίου.

«Είναι όλα έτοιµα στη σειρά και θα δούµε έντονες εξελίξεις, καθώς θα συνεχιστεί το καθηλωτικό σενάριο, που θα φέρει στιγµές έντασης και δράσης. Εύχοµαι και στην τρίτη σεζόν να είµαστε δυνατοί και να έχουµε την αγάπη του κόσµου», λέει και αποκαλύπτει πως αυτήν τη σεζόν «οι ανατροπές θα είναι µεγάλες και θα υπάρχει έντονη εξέλιξη από όλα τα στρατόπεδα χαρακτήρων».

Οσο για τον ρόλο του, εξηγεί πως «δεν αλλάζουν οι άνθρωποι. Οι καταστάσεις αλλάζουν και ο ∆ηµοσθένης µπαίνει σε νέες περιπέτειες».

Πολλές σειρές θα κατακλύσουν την ελληνική τηλεόραση τη νέα σεζόν. Πώς αισθάνεται ο ίδιος µε τον ανταγωνισµό; Τον φοβίζει; «Οχι, δεν µε φοβίζει. Αντίθετα, µε ενθαρρύνει, µου δίνει δύναµη και αισθάνοµαι πως έτσι γίνονται καλύτερες δουλειές», λέει. «Τα νούµερα είναι καθηµερινό µου καθήκον, είναι µέρος της δουλειάς µου», προσθέτει.

Με τον Ανδρέα Γεωργίου συνεργάζεται αρκετά χρόνια και µπροστά και πίσω από τις κάµερες. «Στη ζωή µου έχω τύχη και ευλογία να συναντώ αγκάθια, αλλά και λουλούδια. Ο Ανδρέας είναι ένα από τα δώρα του σύµπαντος, καθώς δεν είναι απλά ένας συνεργάτης µου, είναι ένα κοµµάτι της ψυχής µου και της αλήθειας µου».

«Γεννήθηκα τυχερός»

Ο Κούλλης Νικολάου µεγάλωσε φτωχικά σε µια πολύτεκνη οικογένεια, µε 10 αδέλφια, όµως δεν παραπονιέται. «Γεννήθηκα τυχερός -θα το λέω συνέχεια-, καθώς η φτώχεια, οι δυσκολίες και όλες οι δύσκολες στιγµές που πέρασα ως παιδί ήταν ο δρόµος που έπρεπε να περάσω για να γίνω σοφός, γνωρίζοντας πως η αγάπη, η ανθρωπιά και ο σεβασµός είναι το όπλο που πρέπει να έχεις πάντα δίπλα σου».

Η σχέση του µε τον Θεό είναι πολύ δυνατή και ουσιαστική. Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Δοξάζω τον Θεό και πλάστη µου και σηκώνω το κεφάλι µου ψηλά στον ουρανό όπου κατοικεί και του µιλώ µε την ψυχή και την καρδιά µου. Στον Αγιο Νεκτάριο οφείλω πολλά και στο θαύµα που βίωσα µε τον γιο µου Νεκτάριο».

Με την όµορφη σύζυγό του, Κλαίρη Νικολάου, έχουν δηµιουργήσει µια υπέροχη οικογένεια, ενώ ο έρωτάς τους παραµένει ζωντανός. «Οταν είσαι σε έναν γάµο όπου έχεις και παιδιά, θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες, αγάπησες και παντρεύτηκες. Και εγώ ήξερα πάντα τι ήθελα. Είµαι µονογαµικός, καθώς έχω αυτό που θέλω, που προσδοκώ, άρα δεν το ψάχνω. Μονογαµικός, καθώς ξέρω πως τα πάθη µου θέλουν χαλινάρι. Το αξίζουµε ως ζευγάρι να ζήσουµε, να γεράσουµε µαζί και να βλέπουµε τα παιδιά µας περήφανα για εµάς».

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 16/9/2023