Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη στο περιοδικό «InStyle» και την δημοσιογράφο, Ειρήνη Ζουρνατζή.

Η παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων, μίλησε για την τοξικότητα που έχει δεχθεί στο παρελθόν από τα media προς την διαχείριση της προσωπικής της ζωής, για την ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα της αλλά και για την κόρη της, Αλεξάνδρα και τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη.


Έχεις φιλίες από τον χώρο της τηλεόρασης;

«Στη ζωή μου γενικά έχω πολύ δυνατές φιλίες. Δεν μπήκα όμως στον χώρο της τηλεόρασης για να κάνω φίλους. Μπαίνοντας σε αυτόν τον χώρο είμαι χορτάτη από φιλίες. Προσωπικά, πιστεύω ότι η έννοια της φιλίας για πολλούς είναι διαστρεβλωμένη. Φίλος για μένα είναι αυτός που θα σταθεί κοντά σου στην χαρά και στη λύπη και θα μοιραστείς μαζί του πράγματα που δεν τα ξέρουν πολλοί. Βαθιές φιλίες εντός τηλεόρασης έχω λίγες και καλές».

Είσαι στο προσκήνιο αρκετά χρόνια λόγω της δημοσιογραφικής σου καριέρας αλλά και για την προσωπική σου ζωή. Πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό τελικά όταν γίνεται τοξικό;


«Εγώ προστατεύω την προσωπική μου ζωή 100%. Μοιράζομαι μόνο ό,τι θέλω να μοιράζομαι, γιατί ακριβώς έχω βιώσει το να γίνεται όλο αυτό τοξικό. Στο παρελθόν είχα ζήσει τοξικότητα σε ό,τι αφορούσε τη διαχείριση της προσωπικής μου ζωής και πήρα τα μέτρα μου στέλνοντας εξώδικα σε όλα τα μέσα, απαιτώντας να μην ασχολείται κανείς με την προσωπική μου ζωή και με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου χωρίς να έχουν δώσει εγγράφως την άδειά τους για την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση της εικόνας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάζομαι στα περιοδικά μονίμως μόνη μου. Δε βρισκόταν κανείς δίπλα μου δίχως να έχει δώσει έγγραφη άδεια. Αυτό βέβαια σταμάτησε, καθώς είμαι πια παντρεμένη, με οικογένεια.

Ελεονώρα Μελέτη

Προσωπικά δεν καλώ τα media σε προσωπικές μας στιγμές, όπως τη βάπτιση του παιδιού μου. Θεωρώ ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις τα πάντα δίχως να τα διατυμπανίζεις. Στον πολιτικό μου γάμο διεκπεραίωσα τα πάντα προσωπικά, χωρίς να κρυφτώ από κανέναν. Το σημαντικό είναι να μην εκτίθεσαι. Δεν πιστεύω όσους λένε ότι δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι προσωπικό μακριά από τις κάμερες. Όλα μπορούν να γίνουν όπως επιθυμεί ο καθένας, είναι όλα μία επιλογή. Στα social media, για παράδειγμα, μοιράζομαι σκέψεις και καταστάσεις, όπως και όλοι οι ακόλουθοι μοιράζονται μαζί μου ευχές και απόψεις τους, με γνώμονα όμως να προστατέψω ότι επιθυμώ και να υπολογίσω και τις επιπτώσεις. Θέλω όμως να ανοίγω την καρδιά μου στον κόσμο, αλλά πάντα με προσοχή και μέτρο. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να βάλω την κόρη μου, παραβιάζοντας έτσι την ιδιωτικότητα της».

Ελεονώρα Μελέτη

Πρόσφατα, με μία ανάρτηση σου δημοσιοποίησες την δυνατή σχέση που έχεις με τον πατέρα σου. Βλέπεις κοινά στοιχεία ανάμεσα σε εκείνον και τον σύζυγό σου, Θοδωρή Μαροσούλη;

«Αρχικά να σου πω ότι είμαι το απόλυτο daddy’s girl και απόλυτα ταυτισμένη μαζί του. Έχω πολλά κοινά με τον πατέρα μου. Με τον Θοδωρή έχουν σίγουρα τις ίδιες ποιότητες: τον σεβασμό στο γυναικείο φύλο και ότι είναι περιποιητικοί και δοτικοί με την οικογένεια τους».

Ελεονώρα Μελέτη

Είσαι αναμφισβήτητα είναι από τα λίγα ακομπλεξάριστα δημόσια πρόσωπα. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ακόμα και στα social media ανεβάζεις αφιλτράριστός φωτογραφίες σου δίχως δεύτερη σκέψη. Πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας να είμαστε γνήσιοι και αληθινοί μέσα και έξω;

«Προσωπικά, πολύ φίλτρο χρειάζομαι μόνο στο αντηλιακό μου. Τόσα χρόνια, τα λόγια, η άποψή μου και η συμπεριφορά μου είναι αφιλτράριστα. Γιατί, λοιπόν, να με φιλτράρω τώρα; Ποιον ακριβώς κοροϊδεύουμε με τα παραποιημένα φίλτρα; Τον εαυτό μας ή τους άλλους; Δεν θα μας δουν δίχως φίλτρο κάποια στιγμή; Και τότε όλο αυτό θα είναι ένα ψέμα. Δεν είναι πιο ωραίο να είσαι αυθεντικός, και σε όποιον αρέσεις; Το κακό είναι να μην αρέσεις στον εαυτό σου. Για ποιο λόγο να παλεύουμε με τον χρόνο, που αναπόφευκτα επιφέρει μια φυσιολογική εξέλιξη στην εμφάνιση μας; Ας τον αγκαλιάσουμε, διότι είναι δεδομένη η ήττα απέναντί του. Έχω περιέργεια πάντως να δω πώς θα μου φερθεί. Είναι λογικό βέβαια να βυθιζόμαστε και να πανικοβαλλόμαστε από τις τόσες τοξικές συμβουλές ομορφιάς διότι ίδια η κοινωνία σε ματαιώνει ως άνθρωπο και οντότητα. Όταν όμως αντιληφθούμε την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας η τάση της τελειότητας θα γκρεμιστεί. Όσο πιο δυνατό το μέσα τόσο πιο δυνατό το έξω. Εκεί βρίσκεται το αληθινό ελιξίριο».

Ελεονώρα Μελέτη

Έχεις αποκαλύψει δημόσια ότι έχεις προβεί σε κρυοσυντήρηση ωαρίων, την οποία ωστόσο δεν έχεις ακόμα αξιοποιήσει. Έχεις επίσης υπογραμμίσει την τεράστια συμβολή της επιστήμης σε αυτό. Δεκάδες γυναίκες έχουν υποβληθεί σε αυτή την διαδικασία, η κοινωνία μας όμως τις αντιμετωπίζει με οίκτο. Πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε τελικά;

«Εγώ ολοκλήρωσα την διαδικασία όταν ήμουν 38 ετών. Από τότε είχα αισθανθεί διστακτικές ματιές και λύπηση. Θυμάμαι, είχα αδικαιολόγητη λογοδιάρροια και μία ανάγκη να εξηγήσω εντός λίγων λεπτών ότι δεν το κάνω επειδή δεν έχω σύντροφο ή είμαι κακομοίρα ή γιατί φοβάμαι ότι θα μείνω στο ράφι. Μέσα σε λίγα λεπτά δηλαδή έδινα τις απαντήσεις σε απορίες ταμπού που πιστεύω ότι έχουν οι γύρω μου. Ο κόσμος δεν είναι απόλυτα έτοιμος να δεχτεί όλο αυτό το νέο βήμα. Το αφήγημα με το οποίο έχουμε μεγαλώσει σ’ αυτή την κοινωνία, άλλωστε, είναι να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά. Έτσι έχουμε γαλουχηθεί. Πιστεύω όμως ότι η νέα γενιά θα αλλάξει εν καιρώ τα πάντα γύρω από αυτά τα στερεότυπα και τα ταμπού».

Ελεονώρα Μελέτη