Την Πέµπτη 21 Σεπτεµβρίου, στο Αµερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Θέατρο Pierce, βραβεύτηκαν οι Ελληνίδες που έχουν διαπρέψει διεθνώς για τα επιτεύγµατα και τις δράσεις τους στον επαγγελµατικό τους τοµέα. Πάνω από 200 Ελληνίδες από όλο τον κόσµο δήλωσαν συµµετοχή στα Greek International Women Awards (GIWA), ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η αντιδήµαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη.

Δείτε ακόμα: Giwa Greek International Women awards: Βραβεύονται οι Ελληνίδες που έχουν διαπρέψει διεθνώς

Πώς σας βρίσκουµε αυτό το χρονικό διάστηµα;

Αυτό το διάστηµα διανύω την πιο δηµιουργική περίοδο, µε ένα πολύ απαιτητικό -είναι η αλήθεια- πρόγραµµα και πολύ γρήγορους ρυθµούς, διότι είναι πολλά αυτά τα οποία ξεκινούν.

Είναι η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, η καθηµερινότητά µου στο γραφείο µου ως αντιδηµάρχου, αλλά και η περίοδος που προετοιµαζόµαστε για τις επικείµενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οπότε αντιλαµβάνεστε ότι όλα αυτά χρειάζονται τον χρόνο µου.

Αφορµή της συνέντευξης είναι τα βραβεία GIWA, όπου υποψήφιες ήταν γυναίκες που έχουν διακριθεί για την επαγγελµατική τους δράση στο εξωτερικό. Εσείς παρουσιάσατε την εκδήλωση.

Σε αυτή την τελετή βρέθηκα µε τρεις ιδιότητες: ως κριτής, θέση από την οποία ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή µε τα Greek International Women Awards, συντονίστρια-παρουσιάστρια, αλλά και ως εκπρόσωπος του ∆ήµου Αθηναίων, καθώς πρόκειται για µια διοργάνωση που αφορά στις γυναίκες και την ικανότητά τους να ξεχωρίζουν. Βραβεύσαµε γυναίκες που έχουν διακρίσεις, δύναµη και λάµψη σε πολλούς και διαφορετικούς τοµείς και για µένα η συγκεκριµένη

Εχουν παλέψει με πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους και έχουν διαπρέψει

διοργάνωση είναι σηµαντική από όποια πλευρά της επαγγελµατικής και κοινωνικής µου δραστηριότητας και αν το δει κανείς.

 Κατερίνα Γκαγκάκη Greek International Women Awards
Αυτές τις γυναίκες τις παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια, όπως και τον θεσµό από τότε που ξεκίνησε, και δεν σας κρύβω ότι ζήλευα, διότι η τελετή και η όλη διαδικασία των βραβείων γίνονταν στο εξωτερικό. Αφορούσε πάντα σε Ελληνίδες οι οποίες έχουν παλέψει µε πολύ συγκεκριµένα και αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους και έχουν διαπρέψει, γι’ αυτό και πάντα ήθελα να είµαι µέρος όλης αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, που τιµά τις γυναίκες. Ετσι, όταν πριν από περίπου 10 µήνες µού προτάθηκε να είµαι µία από τους κριτές στον τοµέα της επικοινωνίας, εξεπλάγην θετικά και ενθουσιάστηκα. Οταν αυτό συνδυάστηκε και µε την αιγίδα του ∆ήµου Αθηναίων -την οποία δεν θα µπορούσαµε να µην τη δώσουµε, διότι είναι τιµή µας να αγκαλιάζουµε και να στηρίζουµε τέτοιες εκδηλώσεις-, αλλά και µε το να παρουσιάσω τη βραδιά, µε γέµισε µε ακόµα µεγαλύτερη χαρά.

Ηταν πολλές οι υποψηφιότητες;

Ηταν πάρα πολλές οι υποψήφιες και δεν σας κρύβω ότι µπροστά στα βιογραφικά και στις συµµετοχές που υπήρχαν είναι και λίγες µπροστά στις γυναίκες που υπάρχουν εκεί έξω και, πραγµατικά, δεν φαντάζεστε πόση δουλειά κάνουν. Γι’ αυτό και ήταν ιδιαιτέρως απαιτητική η διαδικασία να διαλέξεις και να ψηφίσεις.

Οµως έπρεπε να καταλήξουµε σε έναν συγκεκριµένο αριθµό υποψηφιοτήτων σε 16 κατηγορίες. Εντυπωσιάστηκα από γυναίκες οι οποίες ξεχωρίζουν µε τη δουλειά τους και αισθάνθηκα υπερήφανη ως Ελληνίδα για την επιτυχία τους αλλά και για όσα καταφέρνουν καθηµερινά.

Greek International Women Awards

Θέλω να σηµειώσω ότι έχουµε ένα τεράστιο γυναικείο δυναµικό εκτός Ελλάδας που διαπρέπει σε διαφορετικούς τοµείς και φαντάζοµαι ότι αυτές οι γυναίκες που δήλωσαν συµµετοχή και εκείνες που βραβεύτηκαν δεν είναι παρά µόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αυτά σε σχέση µε τα βραβεία. Τι γίνεται µε τα επαγγελµατικά σας;

Το πιο βασικό για µένα αυτή τη στιγµή, έτσι όπως εξελίσσεται και κινείται η ζωή µου, είναι η αντιδηµαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του ∆ήµου Αθηναίων. Είναι απασχόληση νυχθηµερόν και µια τεράστια ευθύνη, ώστε κανένας Αθηναίος και Αθηναία να µην αισθάνεται ή να µην είναι µόνος ή µόνη. Και η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόµουν ποτέ ότι όλο αυτό θα µε κάνει να δουλεύω πολύ περισσότερες ώρες ακόµα και από τον πολύ έντονο επαγγελµατικό τοµέα που έχω συνηθίσει. Συνεχίζω, λοιπόν, να είµαι σύµβουλος επικοινωνίας στο Open, όµως δεν σας κρύβω ότι το βασικό µου µέληµα και η καθηµερινότητά µου είναι τα θέµατα µε τα οποία ασχολούµαι ως αντιδήµαρχος στον δήµο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: Greek International Women Awards

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 23/9/2023.