Για τα νέα δεδομένα στη ζωή της αλλά και την τηλεοπτική της επιστροφή, μέσα από την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» στο Mega, μίλησε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη στο περιοδικό «OK!» και στον Πάνο Τσουκάρα.

Η γνωστή δημοσιογράφος παραδέχεται πως διανύει πλέον την καλύτερη φάση της ζωής της, κάνοντας αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και στον χωρισμό της από τον Κωνσταντίνο Βασάλο.

Η αναγνωρισιμότητα έστρεψε τα φώτα πολύ και στην προσωπική σου ζωή. Κάτι που δεν είχες ζήσει μέχρι τότε…

Όταν ήμουν αθλητικογράφος είχα σχέση, δημοσίευα φωτογραφίες μας στα social media και γενικά ήμουν ο ίδιος άνθρωπος όπως και μετά το παιχνίδι. Μετά το Survivor η προσωπική μου ζωή σχολιαζόταν και είναι λογικό. Η αναγνωρισιμότητα αυτή, όμως, με έχει φέρει αρκετές φορές σε πολύ δύσκολη θέση.



Μία από αυτές ήταν όταν πέρυσι, τέτοια περίοδο, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα πως έχεις χωρίσει με τον Κωνσταντίνο Βασάλο;

Δεν είναι μόνο ο χωρισμός. Και όταν ήμασταν ζευγάρι ερχόμασταν συχνά σε πολύ δύσκολη θέση. Συχνά κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα που έγραφαν: «Βλέπουμε τη Βαλαβάνη με φουσκωμένη κοιλιά, άρα είναι έγκυος». Μετά με έπαιρναν τηλέφωνο γνωστοί μου και μου έλεγαν «Με το καλό». Ήταν πάρα πολύ άβολο.

Όσον αφορά το θέμα του χωρισμού, ήταν μια κοινή μας απόφαση με τον Κωνσταντίνο, ύστερα από έξι χρόνια που ήμασταν μαζί, ότι δεν θέλουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό. Πολλοί τότε έλεγαν: «Αφού ως ζευγάρι δημοσιεύατε πράγματα από την καθημερινότητά σας, γιατί δεν μιλάτε για τον χωρισμό σας;». Ήταν, όμως, ένα προσωπικό μας θέμα και είχαμε δικαίωμα να το κάνουμε έτσι, γιατί έτσι το θέλαμε.



Άλλωστε, ο καθένας στο πέρασμα των χρόνων μπορεί να αναθεωρήσει τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί.

Ακριβώς. Προσωπικά, η ψυχοθεραπεία, που είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου, με έχει μάθει πια ότι προτεραιότητά μου πρέπει να είμαι εγώ και όχι τι θα πουν οι άλλοι. Αυτό μου έκανε πολύ καλό. Μεγαλώνοντας αλλάζεις και εξελίσσεσαι. Έτσι έγινε και στη δική μου περίπτωση. Δεν σημαίνει πως στο μέλλον δεν θα δημοσιεύσω μια φωτογραφία με τη σχέση μου, γιατί είμαι και αυθόρμητος τύπος.

Είσαι ακομπλεξάριστη, νομίζω. Θυμάμαι ότι είχες μιλήσει ανοιχτά για την αισθητική επέμβαση που είχες κάνει στο στήθος.

Δεν έχω ταμπού σε αυτά τα θέματα. Έκανα κάτι που θεώρησα πως μου ταιριάζει. Το ήθελα και το έκανα. Είμαι υπέρ του να αλλάζεις κάτι πάνω σου που δεν σου αρέσει, αν είναι να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Πάντοτε βέβαια στον βαθμό που δεν αλλοιώνεται η εικόνα σου.

Στους στόχους σου είναι, ας πούμε, η δημιουργία οικογένειας;

Είμαι από τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Από μικρή το έλεγα. Μου αρέσει να δουλεύω, να κάνω την καριέρα μου, αλλά θα μου άρεσε και η δημιουργία οικογένειας συγχρόνως. Θεωρώ πως μια γυναίκα μπορεί να τα συνδυάσει όλα. Μακάρι να γίνει κάποια στιγμή, χωρίς πίεση και άγχος. Πιέστηκα πολύ στο παρελθόν από αυτά τα δημοσιεύματα και σκεφτόμουν «περνάνε τα χρόνια, τι θα κάνω;». Έρθει, δεν έρθει, εγώ θα είμαι καλά. Είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου.