«Μια κυρία στα Μπουζούκια» ήταν ο τίτλος ταινίας που πρωταγωνιστούσε η Μαίρη Χρονοπούλου και από σήμερα γίνεται «μια κυρία στον Παράδεισο», καθώς η αγαπημένη ηθοποιός κίνησε για το μεγάλο της ταξίδι. Για τη «μετάβαση», όπως έλεγε η ίδια.

Η «αρχόντισσα» του ελληνικού κινηματογράφου νοσηλευόταν στην εντατική σε βαριά κατάσταση, ύστερα από πτώση στο σπίτι της, που της προκάλεσε αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Με μια μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο θα την απολαμβάνουμε πάντα μέσα από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε κι έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία. Τα τραγούδια «Είμαι γυναίκα του γλεντιού» και το «Του αγοριού απέναντι» είναι οι μελωδίες που έχουν ταυτιστεί με την ηθοποιό με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο.

Αφήνοντας όλη την περιουσία της στο Χαμόγελο του Παιδιού, η Μαίρη Χρονοπούλου, ύστερα από μια ζωή που τα είχε όλα, έρωτα, λάμψη, επιτυχία, πλούτη, αλλά και δυσκολίες, ατυχίες και πολύ πόνο, έφυγε για να ανταμώσει όλους τους πρωταγωνιστές της ζωής της.

Εντυπωσιακή στον κινηματογράφο, αλλά αθόρυβη στην προσωπική της ζωή. Ξάφνιασε ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους όταν μίλησε για την προσωπική της ζωή, ξεδιπλώνοντας ένα άλμπουμ αναμνήσεων που για πρώτη φορά μοιραζόταν δημόσια, όπως λεπτομέρειες για τον αρραβώνα της με τον Ανδρέα Μπάρκουλη.


Μαίρη Χρονοπούλου: «Με τον Ανδρέα είχαμε αρραβωνιαστεί επίσημα, με παπά και Ευαγγέλιο»

Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν μια εντυπωσιακή γυναίκα που λάμβανε τον θαυμασμό από τον ανδρικό πληθυσμό. Από τους γνωστούς ηθοποιούς του κινηματογράφου, υπήρξε αρραβωνιασμένη για τρία χρόνια με τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

 «Με τον Ανδρέα είχαμε αρραβωνιαστεί επίσημα, με παπά και Ευαγγέλιο κ.λπ. Δεν νομίζω ότι με ερωτεύονταν οι συνάδελφοί μου, ήμουν "εξω-επαγγελματική"», είχε πει η Μαίρη Χρονοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της στη «Super Κατερίνα», τον περασμένο Απρίλιο.

Σε άλλη συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν» είχε εξομολογηθεί πως ο πρώτος της έρωτας ήταν ο Μίμης Πλέσσας, όταν εκείνη ήταν 16,5 ετών κι εκείνος 20 ετών. Μάλιστα, είχε πάει στον πρώτο του γάμο ντυμένη στα μαύρα. Σε άλλο σημείο είχε αναφέρει ότι της χρέωναν πληθώρα εραστών που δεν τους ήξερε καν.

Η ζούγκλα των πόλεων 1970 Μαίρη Χρονοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης Περίληψη/Σχόλια: Αθήνα, 1964. Ένας αστυνομικός...

Δημοσιεύτηκε από Η Φίνος Φιλμ Παρουσιάζει / Finos Film Present στις Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

O μοναδικός της γάμος, που δεν κράτησε πολύ, ήταν το 1975 με τον τότε δήμαρχο Σπάτων και αργότερα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δήμο Μπότσαρη.