Ακύρωσε την προγραµµατισµένη εµφάνισή του στο Ισραήλ ο Ζαφείρης Μελάς και αυτές τις ηµέρες επικοινωνεί συχνά µε τους φίλους του εκεί, που ζουν τη φρίκη του πολέµου.

Ο αγαπηµένος τραγουδιστής είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Ισραήλ, αφού κάθε χρόνο κάνει πέντε εµφανίσεις, ενώ σε κάθε του live προκαλεί «σεισµό» και οι φαν του τον γεµίζουν µε γαρύφαλλα.

Γι’ αυτό και για τον ίδιο η κατάσταση που επικρατεί του στοιχίζει πολύ…


Ζαφείρης Μελάς: Συμπάσχω με τους κατοίκους του Ισραήλ

«Συµπάσχω µαζί τους. Είµαι πολύ στεναχωρηµένος. Πηγαίνω πέντε φορές τον χρόνο στο Ισραήλ για συναυλίες. Έχω φίλους εκεί, έχω “οικογένεια”. Τους έχω στην καρδιά µου, κάνουµε παρέα», δηλώνει στο «Secret» ο Ζαφείρης Μελάς και εκφράζει την ανησυχία του για όσα συµβαίνουν εκεί.

«Μιλάω µαζί τους συνέχεια… Πρόσφατα µίλησα µε έναν καλό µου φίλο µου, Έλληνα, και ράγισε η ψυχή µου. Μου έστειλε εικόνες από παιδάκια, µωρά παιδιά, µέσα σε κλουβιά… Λύγισα εκεί. Έχουν γίνει µεγάλες ζηµιές, ανησυχώ πολύ και φροντίζω να επικοινωνώ συχνά. Είναι αµαρτία όλο αυτό για τους άµαχους…», τονίζει.

Ο Ζαφείρης Μελάς τον επόµενο µήνα είχε προγραµµατισµένη συναυλία, την οποία, όπως είναι φυσικό, ακύρωσε.

«∆εν θα γίνει αυτή η συναυλία. Αν δεν ηρεµήσουν εντελώς τα πράγµατα, κανείς δεν µπορεί να πάει εκεί», εξηγεί, ενώ ο ίδιος µιλά και µε Έλληνα τραγουδιστή που ζει εκεί 30 χρόνια.

«Να φύγει δεν µπορεί. Να πάει πού; Να κάνει τι εδώ; Είναι ορφανός, έχει τη δουλειά του εκεί, τη ζωή του…», µας λέει.


Μάνος Μακρόπουλος: Ξύπνησα σε πόλεμο

Τον εφιάλτη του πολέµου στο Ισραήλ έζησε και ο Μάνος Μακρόπουλος, που εδώ και έναν µήνα περίπου πραγµατοποιούσε εµφανίσεις σε γνωστό µαγαζί της περιοχής.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης µε την ιδιαίτερη χροιά, που ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και κάνει εµφανίσεις σε όλο τον κόσµο, περιγράφει στο «Secret» όσα έζησε.

«Ξύπνησα το Σάββατο το ξηµέρωµα µέσα σε πόλεµο… Μπορεί να φαίνονται τόσο µακριά από µας, αλλά είναι δίπλα µας. Εγώ τραγουδούσα σε ένα µαγαζί, όλα καλά, ήµουν εκεί 20 µέρες και είχα κι άλλες εµφανίσεις, ώσπου την Παρασκευή τα ξηµερώµατα άκουσα σειρήνες και δεν κατάλαβα στην αρχή τι έγινε. Μας φυγάδευσαν αργότερα και φοβηθήκα µε όλοι πολύ. Οι ρουκέτες έσκαγαν µπροστά µας…

Ο κόσµος φώναζε, παιδιά έκλαιγαν. Εψαχνα εισιτήρια και δεν έβρισκα. Άσε που είχαν φτάσει στα ύψη. Μας φυγάδευσαν, µας πήγαν στο αεροδρόµιο και από τις 10 το πρωί θα πετούσαµε στις 3 το µε σηµέρι. Οµως ανά ώρα ακυρώνονταν όλες οι πτήσεις. Τελικά, πετάξαµε στις 10 το βρά δυ», εξηγεί. Αυτό που δεν θα ξεχάσει είναι «η φρίκη που είδα... τροµοκράτες να βγάζουν όπλα και να πυροβολούν άµαχους πολίτες… να µπαίνουν στα σπίτια και να βιάζουν. Μπήκαν ξαφνικά 3.000 τροµοκράτες, σκότωναν και βίαζαν κόσµο. Εγώ κατάλαβα τη σοβαρότητα της κατάστασης από τα social media, γιατί γινόταν χαµός. Μου έστελναν όλοι μηνύματα, να δουν αν είμαι καλά».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/10/2023