Πολλές και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ η ανοιχτή στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ στον λαό της Παλαιστίνης.

Η ποπ σταρ βρέθηκε μαζί με τη Σελένα Γκόμεζ και την Κάρα Ντελεβίν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ, από τον Αιγύπτιο κωμικό Ράμι Γιούσεφ, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα διατεθούν στην American Near East Refugee Aid.

Η συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση ξεκίνησε το έργο της το 1968 και δηλώνει πως δεν έχει καμία πολιτική ή θρησκευτική σχέση με την Παλαιστίνη ή άλλα κράτη. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στόχος είναι να «συγκεντρωθούν πόροι για άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης, αλλά και για τους οργανισμούς υγείας, εκπαίδευσης και οικονομικής ανάπτυξης».

Παρά τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ότι δεν σχετίζεται πολιτικά ή θρησκευτικά με τον λαό της Παλαιστίνης, η ΜΚΟ «Monitor» την χαρακτηρίζει ως άκρως πολιτική.

Όπως αναφέρει σε δελτίο της, η «Monitor» υποστηρίζει πως: «Οι αναφορές και τα ενημερωτικά δελτία της ANERA παρουσιάζουν μια πολύ προκατειλημμένη άποψη για τη σύγκρουση, αγνοώντας οποιαδήποτε παλαιστινιακή ευθύνη για τις κακουχίες και συμβάλλοντας στη δαιμονοποίηση του Ισραήλ, σύμφωνα με την Στρατηγική Durban 2001».

Μέχρι στιγμής, πολλές ΜΚΟ που έχουν υποστηρίξει ξανά το Ισραήλ στις συγκρούσεις με την Παλαιστίνη, έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους με την εν λόγω φιλανθρωπική εκδήλωση.

"Πόλεμος" στην Σουίφτ στα social media


"Πόλεμο" δέχτηκε και η Τέιλορ Σουίφτ, με πολλούς να της εναντιώνονται στα social media, κατηγορώντας την για υποστήριξη «της λάθος πλευράς» και «συμβάλλει στη δαιμονοποίηση του Ισραήλ».

Πολλά από τα σχόλια του κοινού στο Twitter αναφέρονται στην τραγουδίστρια με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, με κάποιους να υποστηρίζουν πως «αγνοεί τα όσα πέρασαν κάποιοι Ισραηλινοί στα χέρια της Χαμάς». Άλλοι μάλιστα, κάνουν λόγο για «cancel», εννοώντας έτσι «μποϊκοτάζ».