Γνωστά ονόµατα τόσο από τον χώρο της υποκριτικής, της showbiz όσο και του αθλητισµού κατάφεραν να κερδίσουν τη «µάχη» του σταυρού σε αρκετούς δήµους και περιφέρειες. Κάποιοι είδαν τη νίκη, και για τα επόµενα πέντε χρόνια θα βρίσκονται στην πολιτική, ενώ άλλοι δεν κατάφεραν να εκλεχθούν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πέτυχε σαρωτική επικράτηση στην κάλπη ήδη από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με ποσοστό 46,75%, στο 99,75% της ενσωµάτωσης, εκλέχτηκε περιφερειάρχης Αττικής, αποσπώντας 51 έδρες από τις συνολικά 85. Ανάµεσα στους περιφερειακούς συµβούλους που φαίνεται να εκλέγονται ξεχωρίζουν τα ονόµατα του σεξολόγου Θάνου Ασκητή, του δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου, του ηθοποιού Θανάση Βισκαδουράκη και της Μπέσσυς Αργυράκη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Με τον Νίκο Χαρδαλιά στον ∆υτικό Τοµέα εκλέγεται περιφερειακός σύµβουλος και ο γνωστός από το «Survivor» Σάκης Κατσούλης, ο οποίος έλαβε 6.209 ψήφους. Ο αγαπηµένος του τηλεοπτικού κοινού  Θανάσης Βισκαδουράκης  εκλέγεται επίσης δεύτερος στη σειρά, µε 10.194 ψήφους. Στον Κεντρικό Τοµέα εκλέγεται και ο παλαίµαχος τερµατοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, µε 7.352 ψήφους, στην έκτη θέση. Στον Νότιο Τοµέα, επίσης µε τον Νίκο Χαρδαλιά εκλέγονται: Ο Μανώλης Σφακιανάκης, στην πρώτη θέση µε 15.921 ψήφους. Ο Μιχάλης Ζαµπίδης, στη δεύτερη θέση µε 12.681 ψήφους. Η Βασιλική Μιλλούση, στην τρίτη θέση µε 11.611 ψήφους. Στην τέταρτη θέση είναι η Μπέσσυ Αργυράκη, µε 9.511 ψήφους. Στην έκτη θέση είναι ο πρώην διεθνής µπασκετµπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος εκλέγεται µε 6.210 ψήφους. Στον Βόρειο Τοµέα Αθηνών πρώτος εξελέγη ο δρ Θάνος Ασκητής, συγκεντρώνοντας περισσότερους πό 19.444 σταυρούς, ενώ στην τρίτη θέση εκλέχθηκε η αθλήτρια Ερρικα Πρεζεράκου.

∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Στον ∆ήµο Αθηναίων εξελέγη 6η η Κατερίνα Γκαγκάκη µε 4.027 ψήφους, η οποία εκλέγε- ται ξανά στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της Αθήνας. Με 2.280 σταυρούς και στη 12η θέση βρέθηκε ο παλαίµαχος επιθετικός του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα. Τη θέση 26 στον Κεντρικό Το- µέα κατέλαβε η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά, µε 1.520 ψήφους.

Στη Γλυφάδα, η Μαίρη Μηλιαρέση θριάµβευσε για ακόµα µία φορά, µε 2.409 ψήφους, και εκλέγεται τρίτη ξανά στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Σηµειώνεται πως ο γνωστός µουσικός και στιχουργός Μιχάλης Μυτακίδης ή BD Foxmoor των Active Member είναι υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος στο Πέραµα, στο πλευρό του ∆ηµήτρη Γκανά, οποίος περνά στον δεύτερο γύρο µε τον συνυποψήφιό του Ιωάννη Λαγουδάκο. Στον ∆ήµο Νέας Φιλαδέλφειας, στον συνδυασµό του Γιάννη Βούρου δεύτερος στη σειρά κατάταξης αναδείχθηκε ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης µε 414 ψήφους . Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής µε 1.377 ψήφους. εξελέγη πρώτος δηµοτικός σύµβουλος στο Χαλάνδρι, µε τον Σίµο Ρούσσο. Στο Περιστέρι, ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης επανεξελέγη δηµοτικός σύµβουλος µε τον συνδυασµό του Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος εξελέγη για έκτη φορά δήµαρχος Περιστερίου.

Πρώτος σε ψήφους µε τον συνδυασµό του Στέλιου Αγγελούδη ήρθε στις αυτοδιοικητι- κές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο Σάκης Αρναούτογλου. Οι πολίτες που τον ψήφισαν για δηµοτικό σύµβουλο στον δήµο της Θεσσαλονίκης ήταν 1.768, µε τον Βασίλειο Γάκη να έρχεται δεύτερος, µε 1.519. Τον απόλυτο θρίαµβο σηµείωσε η Ολυµπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία ήταν υποψήφια περιφερει- ακή σύµβουλος µε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη και σάρωσε ενδεχοµένως και µε τις περισσότερες ψήφους στη χώρα, µε 24.939 ψήφους. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο, στην τρίτη θέση, εκλέχθηκε ο παλαίµαχος µπασκετµπολίστας του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης του Απόστολου Τζι ζικώστα και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αγγελος Χαριστέας βρίσκεται στην 5η θέση µε 11.205 σταυρούς.

∆ΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Στον ∆ήµο Λυκόβρυσης-Πεύκης ο Γρηγόρης Λέων συγκέντρωσε 31,16% και θα δώσει µάχη στον δεύτερο γύρο µε τον Μάριο Ψυχάλη, ο οποίος έλαβε 27,18%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Μαρίνα Σταυράκη (Πατούλη) µε τον συνδυασµό «Ενωµένοι για τη Λυκόβρυση-Πεύκη» µε 16,25%. Ο τραγουδιστής Λάµπης Λιβιεράτος κατέβηκε υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος µε τον συνδυασµό της Μαρίνας Πατούλη και πήρε 125 ψήφους, καταλαµβάνοντας την έκτη θέση. Εκτός µάχης, και ο ηθοποιός και επιχειρηµατίας Κώστας Σόµµερ, που είχε θέσει υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύµβουλος στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά. Το ίδιο συνέβη και µε την ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη. Στον ∆ήµο Χαλανδρίου, ο Συµεών Ρούσσος δεν επενεξελέγη οριακά από τον πρώτο γύρο, καθώς συγκέντρωσε 42,84%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Χρύσα Αγαπητού µε 25,52%, ενώ ο γνωστός ηθοποιός Χάρης Ρώµας συγκέντρωσε 14,91%. Ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος και πρώην δήµαρχος Στυλίδας, µε ενσωµατωµένο το 32,41% των ψήφων, µένει στη δεύτερη θέση µε 25,14%, ενώ ο Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico) κατέβηκε για δήµαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης µε τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ωστόσο, ο ράπερ και σύζυγος της Κατερίνας Στικούδη δεν είχε επιτυχία ούτε στη µάχη των δηµοτικών εκλογών, καθώς έµεινε τέταρτος µε 7,19%.


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 14/10