Συνέντευξη στην Ελένη και τον Κωνσταντίνο Αρκά έδωσε ο Σταύρος Σβήγκος. Ο ηθοποιός Σταύρος Σβήγκος μίλησε για το διαζύγιό του, το μεγάλωμα του 5χρονου γιου του Άγγελου, τον ρατσισμό, ενώ αναφέρθηκε και στα reality shows που τα θεωρεί αντίπαλο της κοινωνίας.

Όσα δήλωσε ο Σταύρος Σβήγκος

«Ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος για τον ρόλο του πατέρα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει ούτε να προγραμματίσεις κάτι. Η πατρότητα μού έχει φέρει μεγαλύτερες ευθύνες. Πιο πολύ με τρομάζει η κοινωνία και ο κόσμος παρά το μεγάλωμα του παιδιού», είπε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος.

Για το διαζύγιό του, ο Σταύρος Σβήγκος ανέφερε: «Είναι εύκολο ένα διαζύγιο όταν κοιτάς το καλό του παιδιού σου και το δικό σου. Δε θεωρώ ότι οι νορμάλ οικογένειες πρέπει να είναι όλοι μαζί. Νορμάλ είναι δύο μπαμπάδες με ένα παιδί, ένας μπαμπάς μόνος του ή μια μαμά μόνη της. Το θέμα είναι η αγάπη, το πώς θα γίνει αυτό είναι υπόθεση του καθενός. Δεν μπορεί να ορίσει κανείς την προσωπική ζωή κανενός. Ακούω τόσο ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια, έναν οχετό στην τηλεόραση. Και δεν κοιτάνε τα μούτρα τους αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν χειρότερα πράγματα και μπορεί να βγάζουν φοβερά κομπλεξικά παιδιά ή προβληματικά γιατί είναι οι ίδιοι προβληματικοί. Πουλάει ο ρατσισμός».

Όσον αφορά μια νέα σχέση και αν θα πρέπει να προσέξει, λόγω του γιου του, ο Σταύρος Σβήγκος είπε: «Δε θα λογοδοτήσω σε κανέναν, είναι δική μου υπόθεση και σαφώς επηρεάζει μάλλον και το παιδί και το αφορά. Όταν αποφασίσω ποιος είναι ο σύντροφός μου, όποιος κι αν είναι, θα πρέπει να το κάνω με σωστό τρόπο, θα συμβουλευτώ έναν ειδικό».

Κλείνοντας, ο Σταύρος Σβήγκος είπε για τα ριάλιτι: «Τα ριάλιτι είναι αντίπαλος της κοινωνίας και της παιδείας. Στους ανθρώπους των ριάλιτι έρχεται γρήγορα η ευκολία, η δημοσιότητα και το χρήμα, αλλά μετά ο εξευτελισμός. Μου έχουν προτείνει να μπω σε ριάλιτι αλλά δεν μπορώ να με δω εκεί. Είναι άλλη η δουλειά μου αλλά ποτέ δε λέω ποτέ».