Για τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής, τη σχέση με τον γιο της αλλά και το πώς διαχειρίστηκε το διαζύγιό της από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, σε σχέση με το παιδί της, μίλησε η Φαίη Ξυλά στην εκπομπή «Ελένη» και τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Δημοπούλου.

«Δεν είχα πει σε κανέναν ότι θα δώσω εξετάσεις στο Εθνικό. Το ανακοίνωσα στους γονείς μου αφού πέρασα στη σχολή. Δε πιστεύω πολύ στις γνώμες και δε μου αρέσει πολύ να ζητάνε και τη δική μου. Ή μάλλον στις συμβουλές δεν πιστεύω. Μια γνώμη μπορεί να τη ζητήσω από τα κοντινά μου πρόσωπα αλλά ο καθένας πρέπει να ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι θέλει» ανέφερε αρχικά η Φαίη Ξυλά.

«Ο γιος μου είναι 8 χρονών και πάει Γ’ Δημοτικού. Η σχέση μας είναι πολύ ωραία. Είμαστε πολύ δεμένοι με τον Πάρη. Έχουμε και τις στιγμές που θα τσακωθούμε, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι συνεννοούμαστε καλά. Κάθε φορά αλλάζουν οι ανάγκες, οι δυσκολίες και οι ομορφιές στο παιδί… Γι’ αυτό πρέπει να είσαι και κοντά στο παιδί, για να μη χάνεις στιγμές.

Προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στο παιδί μου. Το θέλω κιόλας. Όταν δε συμβαίνει γιατί κάποιο διάστημα μπορεί να δουλεύω λίγο παραπάνω, που εγώ γενικά δε δουλεύω πολύ, νιώθω ότι μου χαλάει λίγο την ισορροπία. Δεν είμαι καθόλου αυστηρή αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαι λίγο. Γενικότερα όμως δεν είμαι αυστηρή, οπότε δε νομίζω ότι θα μπορούσα σαν μαμά να είμαι διαφορετική. Όρια βάζω» είπε για τη σχέση με τον γιο της η Φαίη Ξυλά.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε το διαζύγιο από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο σε σχέση με το παιδί τους, η Φαίη Ξυλά είπε: «Δε με άγχωσε το ότι έμεινα μόνη με το παιδί, αλλά το να το διαχειριστώ όσο καλύτερα γίνεται σε σχέση με το παιδί και να καταλάβει, βέβαια ήταν πολύ μικρός όταν χώρισα, ότι και οι δυο γονείς του τον αγαπάνε πολύ, είμαστε δίπλα του απλά δεν είμαστε ζευγάρι. Αυτό με άγχωσε λίγο… Διάβασα πολύ πάνω σε αυτό αλλά συμβουλεύτηκα και κάποιον ειδικό για να ξέρω ακόμα και ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσω. Τα παιδιά όμως, πάντα θα έχουν μια ερώτηση που θα σε κάνει να αναρωτηθείς αν απάντησες σωστά».