Μετά από τρεις μέρες σιωπής, οι πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς «Τα Φιλαράκια», προχώρησαν σε κοινή δήλωση για τον θάνατο του συμπρωταγωνιστή τους, Μάθιου Πέρι.

Οι Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ και Ντέιβιντ Σουίμερ, σε δήλωσή τους στο People αναφέρουν: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάθιου. Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ. Είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την τραγική απώλεια. Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όσο και όταν μπορούμε. Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσους τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο».

O «Τσάντλερ» και τα «Φιλαράκια»

Ο Μάθιου Πέρι αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, για τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην σειρά «Τα Φιλαράκια» που έκανε πρεμιέρα το 1994 και έκλεισε τον κύκλο της το 2004.

Οι ηθοποιοί της δημοφιλούς σειράς επανενώθηκαν το 2021, στην ειδική ταινία του 2021, με τίτλο «Friends: The Reunion». 

Ανακοίνωση για τον χαμό του Μάθιου Πέρι εξέδωσαν και οι συνδημιουργοί της σειράς, Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν καθώς και ο εκτελεστικός παραγωγός Κέβιν Μπράιτ, τονίζοντας: «Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά, βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου. Φαίνεται ακόμα αδύνατο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αισθανόμαστε ευλογημένοι που τον είχαμε ως μέρος της ζωής μας».

Στον λογαριασμό "Friends" στο Instagram, αναρτήθηκε μια φωτογραφία του Μάθιου Πέρι, συνοδευόμενη με ένα μήνυμα που περιγράφει τον αγαπημένο ηθοποιό ως «ένα αληθινό δώρο για όλους μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Τον βρήκε ο βοηθός του νεκρό κάτω από το νερό στο τζακούζι

Ο ξαφνικός θάνατος του Μάθιου Πέρι έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη. Ο αγαπημένος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στο σπίτι του, στο Pacific Palisades.

Η «Daily Mail», που επικαλείται τους «Los Angeles Times», έγραψε χθες πως ο ηθοποιός εντοπίστηκε κάτω από το νερό στο τζακούζι από τον βοηθό του, ο οποίος προσπάθησε να τον επαναφέρει, χωρίς αποτέλεσμα. Όταν έφτασε η Πυροσβεστική ήταν ήδη αργά.

«Ένας ενήλικος άνδρας ήταν νεκρός πριν από την άφιξη της πρώτης υπηρεσίας. Ο άνδρας βρέθηκε από έναν παρευρισκόμενο, ο οποίος είχε επανατοποθετήσει το θύμα, με το κεφάλι να βρίσκεται εκτός νερού», δήλωσε εκπρόσωπος της LAFD.

Οι πυροσβέστες έβγαλαν τον Πέρι από το τζακούζι αλλά ήταν ήδη νεκρός.

Διαβάστε ακόμα: Μάθιου Πέρι: Εκατοντάδες θαυμαστές τον αποχαιρετούν με κλάματα έξω από το καφέ όπου πήγαιναν τα "Φιλαράκια" (Εικόνες)

Ηχητικό ντοκουμέντο -Η κλήση του διασώστη στην αστυνομία

Το φως της δημοσιότητας είδε και ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση στις Αρχές για βοήθεια, για το θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού ήταν αυτός που τον βρήκε αναίσθητο στο σπίτι του και κάλεσε κατευθείαν το 911, το αντίστοιχο 100 στις ΗΠΑ.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, διαρκείας 15 δευτερολέπτων, της κλήσης που δημοσίευσε το TMZ, ακούγεται η φράση «rescue 23» καθώς και η λέξη «πνιγμός», το πρώτο στοιχείο για την αιτία θανάτου του. 

«Πράκτορας 23. Διάσωση 23. EMS στον ασύρματο. Σε απάντηση σε πνιγμό» ακούγεται στο ηχητικό.

Ασαφής η πρώτη νεκροψία του Μάθιου Πέρι

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο Μάθιου Πέρι πνίγηκε, αν και η επίσημη αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή. Η αρχική νεκροψία αποδείχθηκε ασαφής, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά και δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια, ενώ στο σπίτι του ηθοποιού βρέθηκαν συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η φωτογραφία δίπλα στο αγαπημένο του τζακούζι

Αγαπούσε το τζακούζι και περνούσε πολλές στιγμές χαλάρωσης μέσα σε αυτό. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, είχε δημοσιεύσει πριν από 7 μέρες ένα στιγμιότυπο, στο οποίο χαλαρώνει στο τζακούζι του φορώντας ακουστικά.

«Ω, τόσο ζεστό νερό που στροβιλίζεται γύρω σου, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Είμαι ο Mattman», είχε γράψει στη λεζάντα.

The Perry House: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εγκατάσταση απεξάρτησης για άνδρες

Ο «Τσάντλερ Μπινγκ» της σειράς Friends, είχε αναφερθεί στον αγώνα που έδινε επί δεκαετίες με την κατάχρηση ουσιών και την προσπάθειά απεξάρτησης.

Στα απομνημονεύματά του το 2022, "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", σημείωσε ότι ήταν καθαρός για 18 μήνες, αλλά αναγνώρισε το 2015 ότι δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία.

«Δεν μπορείς να έχεις πρόβλημα με τα ναρκωτικά για 30 χρόνια και μετά να περιμένεις να το λύσεις σε 28 ημέρες», είπε σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter. «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου και πολλές υπέροχες διακρίσεις, αλλά το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν έρθει ένας αλκοολικός και μου πει, "Θα με βοηθήσεις να σταματήσω να πίνω;" Θα πω, «Ναι. Ξέρω πώς να το κάνω αυτό».

Ο Πέρι εργάστηκε επίσης για να βοηθήσει τους άλλους να γίνουν νηφάλιοι, μετατρέποντας το πρώην σπίτι του στην παραλία στο Μαλιμπού σε μια εγκατάσταση απεξάρτησης ανδρών με το όνομα The Perry House.

Όταν ο Πέρι «ξεγέλασε» δύο φορές τον Χάρο

Ο Πέρι είχε μιλήσει για τη μάχη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην αυτοβιογραφία του Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Πέρι «ξεγέλασε» τον θάνατο το 2019, ύστερα από διάρρηξη του παχέος εντέρου λόγω υπερβολικής χρήσης οπιοειδών. Στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες τον μετέφεραν οι δικοί του άνθρωποι ενώ οι γιατροί του έδιναν ποσοστό μόλις 2% να επιβιώσει.

Βρισκόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες και όταν συνήλθε ανακάλυψε ότι του είχε τοποθετηθεί σάκος κολοστομίας που έπρεπε να φοράει τους επόμενους εννέα μήνες. Για δεύτερη φορά κόντεψε να πεθάνει, δύο χρόνια αργότερα όταν βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Ελβετία.

Οι γιατροί του χορήγησαν ένα ηρεμιστικό το οποίο αλληλεπίδρασε με τα οπιοειδή στον κατεστραμμένο οργανισμό του με αποτέλεσμα να σταματήσει να χτυπά η καρδιά του. Κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάνηψης έσπασαν οκτώ πλευρά.