Καλεσμένος στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη ήταν σήμερα ο Νίκος Κουρής. Ο ηθοποιός Νίκος Κουρής μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σύντροφό του Έλενα Τοπαλίδου και την απόφασή τους να παντρευτούν ύστερα από 18 χρόνια κοινής ζωής.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή

Αναφερόμενος στο τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε, ο Νίκος Κουρής είπε πως δεν το σκέφτηκε πολύ όταν του έγινε η πρόταση και δέχτηκε αμέσως, ενώ μίλησε και για την παράσταση «Εκατομμυριούχος», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Για την παράσταση "Εκατομμυριούχος"

«Είπα πως θα το κάνω αμέσως, Δεν το σκέφτηκα. Όπως έγινε και με το έργο που παίζω. Εγώ την Ελεονώρα τη θαυμάζω πάρα πολύ και αποδείχθηκε από τις πρόβες πως είναι τρομερά επαγγελματίας και καλή ψυχή. Είναι τρομερός άνθρωπος και της το λέω κάθε μέρα. Είχε ένα επιπλέον άγχος αλλά έδωσε τόσο πολύ τον εαυτό της», είπε αρχικά ο Νίκος Κουρής.

«Τραγουδάει η Ελεονώρα αλλά μέσα στον ρόλο. Εγώ τη θαυμάζω πολύ και χαίρομαι να τη βλέπω. Και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Η Ελεονώρα είναι αποκάλυψη σε αυτό το έργο. Το έργο έχει και πολιτικά ανοίγματα, είναι πρωτότυπο. Έχει ανέβει μία φορά ξανά με τη Νόνικα Γαληνέα και τον Γιάννη Μπέζο».

Σε σχέση με την υπόθεση του έργου ο Νίκος Κουρής είπε:

«Το έργο δείχνει δύο ανθρώπους από διαφορετικά στρώματα που έρχονται κοντά. Δύσκολο είναι και για τις δύο μεριές. Υπάρχουν διαφορετικές συνήθειες ανάλογα με το πού μεγάλωσες, είναι και άλλοι οι γνωστοί μας. Νομίζω, όμως, πως εάν υπάρχει αγάπη και οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον, τότε όλα προσπερνιούνται. Έχουν περάσει πολλά χρόνια που έχει γραφτεί το έργο. Νομίζω πως ο θεατής στο τέλος βλέπει το happy end αλλά μένει με το ερώτημα εάν αυτοί οι δύο θα μείνουν μαζί».

Αναφερόμενος στον έρωτα, είπε πως το κεραυνοβόλο είναι ένα αίσθημα που σου αλλάζει τη ζωή, αλλά έχεις και την πραγματικότητα να αντιμετωπίσεις στη συνέχεια.

«Εγώ θέλω η ζωή να είναι πανηγύρι, θέλω να έχει εκπλήξεις, εντάσεις, ηρεμία, αλλά να είναι ζωντανή, να είναι εν εξελίξει. Τα ζευγάρια συνήθως δεν αλλάζουμε μαζί. Είναι άλλες οι ανάγκες της γυναίκας. Εγώ δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να είμαι γυναίκα με όλες αυτές τις ορμόνες. Είμαι σε μία στιγμή που νιώθω πως θέλω να είμαι πιο γενναιόδωρος με τη γυναίκα μου, το παιδί μου. Είμαι αλήθεια καλά».

Για τον γάμο

Ο Νίκος Κουρής μίλησε για τη σύντροφό του Έλενα Τοπαλίδου και την απόφασή τους να παντρευτούν ύστερα από 18 χρόνια.

«Αυτό έγινε επειδή ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε πως τώρα έχει νόημα να το κάνουμε, γιατί τώρα μπορούμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που μας ευχαριστεί και τους δύο. Έχουμε πολλά ζευγάρια φίλους που δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε ερωτευμένοι ακόμα. Νομίζω πως εμείς δεν είμαστε άνθρωποι που θέλουν να δέσουν τον γάιδαρό τους. Θέλουμε να το γιορτάσουμε σαν να είναι μια επανέναρξη.

Τους ξαφνιάσαμε όλους αλλά πιο πολύ ξαφνιάστηκε το παιδί μας, ο Πέτρος. Όταν το άκουσε, δεν το περίμενε, αλλά η χαρά που πήρε είναι η μεγάλη ευτυχία. Γιατί τότε καταλάβαμε πως για τον Πέτρο κάτι σημαίνει. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και γι’ αυτό, το ότι είναι μεγάλος και θα το ζήσει. Ο Πέτρος θα φέρει την Έλενα στην εκκλησία. Η Έλενα είναι ένα πλάσμα τόσο ανοιχτό και με χιούμορ».