Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήταν σήμερα 8/11 καλεσμένος στo Στούντιο 4 και μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης  αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον 18χρονο γιο του αλλά και την μητέρα του με την οποία δεν είναι πια μαζί ενώ αποκάλυψε πως ο νεαρός σπουδάζει ιατρική στο Μιλάνο.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ο γιος μου θέλει να γίνει γιατρός, όπως θα χαιρόμουν για το οτιδήποτε θέλει. Ο γιος μου είναι 18 ετών και σπουδάζει ιατρική στο Μιλάνο. Δεν ξέρω τι δρόμο θα ακολουθήσει γιατί κάνει και ένα δύσκολο πτυχίο. Δεν πιστεύω ότι έχει δει τη σειρά που υποδύομαι τον γιατρό. Έχουμε τρομερά καλή σχέση. Όσα χρόνια μεγάλωνε ο Γιώργος εγώ δεν έπαιζα στην τηλεόραση.

Χαίρομαι που ο γιος μου έχει επιλέξει έναν δρόμο με απαιτήσεις, δεν θα ήθελα να ασχοληθεί με την υποκριτική γιατί το δικό μας επάγγελμα στα παιδικά μάτια φαίνεται πολύ λαμπερό, λανθασμένα λαμπερό. Μπορεί αυτό να παρασύρει ένα παιδί που η αρχική του κλίση δεν ήταν αυτή, αλλά λόγω των γονιών του, στράφηκε εκεί. Δεν γίνεται κάποιος να γίνει καλλιτέχνης, αν δεν είναι μανιακός. Τόνισα στον γιο μου, ότι το όνειρό μου είναι να πετύχει το δικό του όνειρο», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και συνέχισε αναφερόμενος στις σχέσεις του σήμερα με την μητέρα του γιου του:

«Με την πρώην σύντροφό μου και μητέρα του γιου μου έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Μπορείς να μην ζεις στο ίδιο σπίτι και τα πράγματα να είναι μια χαρά. Μέχρι να φύγει ο γιος μου στο Μιλάνο, μέναμε μαζί και τα πηγαίναμε πολύ καλά».

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη τηλεοπτική συνύπαρξη με δυο παιδιά που έχουν σύνδρομο Down στο τελευταίο επεισόδιο της δραματικής σειράς του Alpha.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξομολογήθηκε πως «ήταν μια αδιανόητη εμπειρία! Αδιανόητη! Δεν μου έχει ξανασυμβεί και μάλιστα οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μεγάλη εξοικείωση γιατί δεν έχει τύχει. Εννοώ πως έχουν έρθει παιδιά στα καμαρίνια και τα λοιπά αλλά δεν έχω συναναστραφεί έναν άνθρωπο για τόση ώρα».

«Μιλάμε, βέβαια, για την Λωξάντρα που είναι ένα διαόλι και το αγόρι είναι ο φίλος της, ο πραγματικός της φίλος. Η Λωξάντρα είναι ένα φοβερό διαόλι! Έτυχε να τους δω και σε μια παράσταση της Ελένης Ευθυμίου, τα «Ερωτευμένα άλογα» και αν με ακούει κανείς από τους ανθρώπους που είναι ιθύνοντες πρέπει να ξανανέβει αυτή η παράσταση. Μια πάρα πολύ βαθιά παράσταση για άτομα με αναπηρία αλλά ως προς το πως επιδρά ο έρωτας σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Ήταν τρομερό. Δηλαδή έβρισκα μια γλώσσα να συνεννοηθώ και σιγά σιγά μέσα στο γύρισμα άρχισα να βρίσκω τον τρόπο και να αισθάνομαι πολύ πιο πολύ ο εαυτός μου. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι εσύ μετακινείσαι. Αυτό το πρόσωπο είναι, μια χαρά, στη θέση του. Πήγα προχθές και διάβασα ένα παραμύθι σε έναν σύλλογο ατόμων με αναπηρία στον Χολαργό και ήταν 70 άτομα μέσα. Μια φοβερή εμπειρία για μένα, μετά χαιρόντουσαν και αγκαλιαζόμασταν και μιλούσαμε και λέγαμε άλλα. Έβλεπα πόσο πολύ εύκολο και απαλό είναι για τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται εκεί, να υπάρχουν και να επικοινωνούν. Τους είπα πόσο ταπεινά αισθανόμουν εγώ σε σχέση με αυτό που κάνω στην καθημερινότητα και σε σχέση με αυτό που κάνουν εκείνοι. Μου έφυγε τελείως και αισθάνομαι πια ότι είμαι πολύ ικανός να το αντιμετωπίσω αυτό», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Ελπίζω και πιστεύω πως η προβολή αυτού του επεισοδίου βοήθησε και το κάνει αυτό η σειρά. Ο «Γιατρός» νομίζω ότι προσπαθεί αυτό που φτιάχνει να είναι κάποιας ποιότητας, κάποιας αξίας. Πήραμε πολλά μηνύματα και εμένα με συγκίνησε πάρα πολύ το γεγονός ότι έχουν σχέση, μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι» συμπλήρωσε επίσης ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.