Στον τελευταίο κύκλο της σειράς "The Crown"  ένα επεισόδιο έχει προκαλέσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει να εξοργίσει τη βασσιλική οικογένεια. Οι αντιδράσεις οφείλονται στη σκηνή που η πριγκίπισσα Νταϊάνα παρομοιάζει την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο με το να πατάει πάνω σε μία νάρκη.

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι είναι η ηθοποιός που υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στα τελευταία της χρόνια καθώς ο έκτος κύκλος εστιάζει στην σχέση της «Lady D» με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ αλλά και στο αυτοκινητικό δυστύχημα το 1997 στο Παρίσι, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο της Νταϊάνα.

Η πλατφόρμα ωστόσο έχει ήδη δεχθεί αρκετές επιθέσεις για διάφορες σκηνές της σειράς και το κατά πόσο ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα με τους επικεφαλής της παραγωγής να απαντούν ότι πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας.

Πέρα από το ειδύλλιο Νταϊάνα και Ντόντι Αλ Φαγιέντ η πλοκή εστιάζει και στην πρωθυπουργία του Τόνι Μπλερ και το πρώιμο στάδιο στη σχέση του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Όπως είχε αποκαλύψει ωστόσο η πλατφόρμα η σειρά ολοκληρώνεται με έναν βασιλικό γάμο, αυτόν του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς το 2005.

«Εκμεταλλεύονται το όνομά της»

Στην έκτη σεζόν της σειράς, η Νταϊάνα – γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο βοηθώντας θύματα ναρκών ξηράς – εμφανίζεται σε ένα γιοτ με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ όμως για πολλούς ο χαρακτηρισμός του γάμου της με νάρκη που κατέστρεψε τη ζωή της αναμένεται να εξοργίσει το παλάτι.

«Η Νταϊάνα δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είναι μια ατυχής σύγκριση. Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι το The Crown απεικονίζει τη ζωή της Νταϊάνα και εκμεταλλεύεται τη μνήμη της. Ώστε να μπορούν να βάλουν στο στόμα της ό,τι θέλουν – όσο δυσάρεστο κι αν το βρουν οι άνθρωποι», σχολίασε η βασιλική βιογράφος, Ίνγκριντ Σιουάρντ.

Η έκτη και τελευταία σεζόν της δημοφιλούς σειράς θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη σύμφωνα με τη streaming πλατφόρμα.