Τράβηξε τα βλέμματα η Φράνκα Λέφελντ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ίδρυμα Adenauer με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη» ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ηγέτη του CDU, Φρίντριχ Μέρτς.

Δείτε ακόμη: Μερτς σε Μητσοτάκη - Η Ελλάδα είναι σήμερα μια διαφορετική χώρα – Ιστορικό επίτευγμα η επανεκλογή σας

Η Φράνκα Λέφελντ είναι σύζυγος ενός από τους πλέον ισχυρούς υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης. Του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο 44χρονος Λίντνερ και η 34χρονη Λέφελντ γνωρίστηκαν το 2018 και έκτοτε είναι αχώριστοι. Όταν γνωρίστηκαν ο Λίντνερ ήταν παντρεμένος με την κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, επίσης δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Die Welt. Μάλιστα και η τωρινή σύζυγος του ισχυρού άνδρα της γερμανικής οικονομίας ήταν αρχισυντάκτρια στη Die Welt, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο.

Προηγουμένως είχε εργαστεί σε αρκετές θέσεις στο RTL. Ο Λίντνερ είχε χωρίσει από τη Ρόζενφελντ μετά από εννέα χρόνια γάμου το 2018 και πήραν τελικά διαζύγιο τον Φεβρουάριο του 2020.

Φράνκα Λέφελντ - Κυριάκος Μητσοτάκης

Όταν τον Οκτώβριο του 2021 έγινε γνωστός ο αρραβώνας τους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Φράνκα Λέφελντ να τονίσει ότι συνέχιζε να κάνει ρεπορτάζ για την ομοσπονδιακή πολιτική από το Βερολίνο και μάλιστα είχε δηλώσει «έχω τις δικές μου απόψεις ιδιωτικά και είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος».

Στο talk show «3 nach 9» στις 24 Φεβρουαρίου 2023, η 34χρονη Φράνκα Λέφελντ μοιράστηκε ιδιωτικές λεπτομέρειες για τη ζωή της με τον Λίντνερ και μάλιστα αναφέρθηκε στα λόγια του πατέρα της, ο οποίος θέλησε να την ενημερώσει για τις πιθανές επιπτώσεις της σχέσης της στην καριέρα και τη ζωή της. «Ο πατέρας μου είπε τότε, χωρίς να με αναγκάσει να κάνω κάτι, "Σε παρακαλώ, συνειδητοποίησε ότι αν αυτό είναι ένα φλερτ για σένα, τότε ίσως να μην είναι τόσο κακό αν αφήσεις το φλερτ να περάσει"» και εξήγησε, «επειδή ήξερε τι σήμαινε αυτό».