Ο Κώστας Νικούλι μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και στη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Δημοπούλου, για τον ρατσισμό που έχει βιώσει, αλλά και τη διαφορά ηλικίας με τη σύντροφό του και επίσης ηθοποιό, Κατερίνα Μαούτσου.

Κώστας Νικούλι για τον ρατσισμό που έχει βιώσει

«Στο κομμάτι του ρατσισμού, πίστευα ότι έχει φύγει κάτι, αλλά τελικά υπάρχει ακόμα. Παράδειγμα είναι, όταν μια συνεργάτιδά μου, έλεγε για κάποιες κλοπές αυτοκινήτων κοντά στην περιοχή που μένω, της είπα ότι εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι, και μου απάντησε, “Κλέβουν εκεί πολύ. Αλβανοί το κάνουν”.

Με χτύπησε κεραμίδα στον εγκέφαλο. Σκέφτομαι, “πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα”. Πάγωσα. Έμεινα παγωτό. Δε μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο το έκανε. Εν τέλει, στεναχωριέμαι» ανέφερε αρχικά ο Κώστας Νικούλι.

Για την σχέση του με την Κατερίνα Μαούτσου και η διαφορά ηλικίας

«Είμαι σε σχέση. Κακά τα ψέματα, δε γίνεται να μη φέρνουμε τη δουλειά στο σπίτι. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον στα λόγια, τη μελέτη… Σε όλα χρειάζεται μέτρο, δε μπορούμε να μιλάμε συνέχεια για τη δουλειά, υπάρχουν κι άλλες ανάγκες, άλλη επικοινωνία, πρέπει να υπάρχει και άλλη επικοινωνία έτσι ώστε να συνδέεσαι με τον άλλον περισσότερο» είπε σε άλλο σημείο για το γεγονός πως με την σύντροφό του κάνουν το ίδιο επάγγελμα..

«Δε ξέρω γιατί συζητάμε ακόμα για διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την πατριαρχία. Έχουμε άλλες απαιτήσεις από έναν άντρα και άλλες από μια γυναίκα. Μόνο στερεοτυπικό μπορώ να το πω. Άνθρωποι που είναι δίπλα μου και με αγαπάνε, ποτέ δε σκέφτηκαν “γιατί”.

Είδαν ότι αγαπάω έναν άνθρωπο και τον αγαπάω έτσι όπως είναι αυτός άνθρωπος, χωρίς να σκέφτομαι το οτιδήποτε. Θα μπορούσε να είναι το ανάποδο. Λέμε ότι έχουμε ξεπεράσει κάποια πράγματα, αλλά αυτά είναι που μας επηρεάζουν ακόμα… Ας είμαστε λίγο πιο ήρεμοι, ας δούμε λίγο τα θέματά μας κι ας μπούμε σε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης. Για μένα αυτό είναι το καλύτερο» είπε ο Κώστας Νικούλι με αφορμή τα 8 χρόνια διαφοράς που έχει με την Κατερίνα Μαούτσου.

Τέλος, ο Κώστας Νικούλι αποκάλυψε ότι ξεκίνησε την ψυχοθεραπεία χάρη στη σύντροφό του, και είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει στη ζωή του.

«Με βοήθησε η ψυχοθεραπεία και με βοηθάει ακόμα. Νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει. Το έναυσμα για να ξεκινήσω ήταν η συμβίωση με τον άνθρωπό μου. Σκέφτηκα ότι επειδή αγαπάω έναν άνθρωπο, πρέπει να δω ότι έχω κάποια θέματα, να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου, να με αγαπήσω για να μπορέσω να αγαπήσω και έναν άλλον άνθρωπο» είπε., ο Κώστας Νικούλι.