Έπειτα από δέκα χρόνια γάμου, την απόκτηση παιδιών και μιας μεγάλης περιουσίας, το ζευγάρι επιχειρηματιών αποφάσισε να χωρίσει και να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για το μοίρασμα της κοινής περιουσίας.

Ο personal trainer και τα 3 χρηματοκιβώτια


Μάλιστα, ο σύζυγος έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την πρώην γυναίκα του στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα με το επιχείρημα ότι φοροδιέφευγε και είχε κρύψει σε τρία χρηματοκιβώτια τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ διατηρούσε και διπλά βιβλία. Στην καταγγελία δεν παραλείπει, δε, να αναφερθεί και σε ένα συγκεκριμένο άνδρα, personal trainer, ο οποίος αποτέλεσε το τρίτο πρόσωπο της σχέσης.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε με εξώδικο που κατέθεσε ο σύζυγος τον Νοέμβριο, στο οποίο αναφέρει το ιστορικό της διάλυσης του γάμου και επισημαίνει ότι αναγκάστηκε να μετοικήσει φεύγοντας από τη συζυγική κατοικία, στην οποία έμειναν η σύζυγος και τα παιδιά τους, επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά του μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα της κοινής περιουσίας. Όμως, όπως καταγγέλλει, η σύζυγός του πρότεινε να του δώσει 100.000 ευρώ για να λυθούν οι διαφορές τους, τα οποία ο ίδιος δεν δέχτηκε θεωρώντας το ύψος εξαιρετικά χαμηλό, εξευτελιστικό, όπως το χαρακτηρίζει.

Στο εξώδικο «καρφώνει» την πρώην σύζυγό του, επισημαίνοντας: «Πρόσφατα ανακάλυψα ότι για λόγους αποφυγής καταβολής των αναλογούντων φόρων και αποφυγής απόδοσης του αναλογούντος ΦΠΑ, η εταιρεία συστηματικά απέκρυπτε τον πραγματικό της τζίρο και τις πραγματικές της δηλώσεις ΦΠΑ από τη φορολογική αρχή, διαπράττοντας κακουργηματική φοροδιαφυγή σε κάθε φορολογική χρήση».

Στο εξώδικο ο ίδιος αναφέρει ότι η «φαραωνική περιουσία» που έχει αποκτήσει η σύζυγός του από την ημέρα σύναψης του γάμου τους αποτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ. Όπως λέει, τα χρήματα τα έχει καταχωνιάσει σε τρία χρηματοκιβώτια. Σε άλλη σελίδα του εξωδίκου αναφέρει πως η πρώην γυναίκα του σύναψε σχέση με άλλον άνδρα (τον personal trainer), ενώ σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους σχέση, η ίδια τη διέκοψε απολύοντάς τον από τις επιχειρήσεις τους με εξώδικο!

Καταλήγοντας, ο επιχειρηματίας εξαπολύει για άλλη μία φορά βέλη εναντίον της πρώην συζύγου του, αναφέροντας πως οι δικηγόροι του του απαγορεύουν να προχωρήσει σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Αναφέρει, δε, ότι έχει ξεκινήσει τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει το μέγεθος του κρυμμένου «θησαυρού», δίνοντας εντολή «για την εκτίμηση των στοιχείων αυτών σε κορυφαία στην Ελλάδα ελεγκτική εταιρεία -Σώμα Ορκωτών Λογιστών» και στην ειδικευμένη δικηγορική εταιρεία στο φορολογικό ποινικό δίκαιο «Ν.Τ. Αγαπηνός & Συνεργάτες» και προσωπικά στον ιδρυτή εταίρο αυτής Νικόλαο Αγαπηνό, «το δε πόρισμα της έκθεσής τους πρόκειται να κοινοποιήσω στις Αρχές προς τις οποίες για το σκοπό αυτό συγκοινοποιείται η παρούσα (ΑΑΔΕ και Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), ώστε από την έρευνά τους να προκύψει επακριβώς η αξία των αποκτημάτων σας που τυχόν εγώ δεν γνωρίζω, καθώς και το ύψος των τραπεζικών σας καταθέσεων στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, η ύπαρξη θυρίδων τραπέζης, καθώς και η ύπαρξη εταιρειών και ακινήτων που δεν έχω καταφέρει ακόμη από την προσωπική μου ανωτέρω έρευνα να εντοπίσω».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime