Πρόσωπο με πρόσωπο αναμένεται να βρεθούν εντός των προσεχών ημερών στις δικαστικές αίθουσες το μοντέλο Μαρία Αλεξάνδρου και οι υπεύθυνοι των ινστιτούτων ομορφιάς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τους οποίους κατηγορεί για τη βάναυση κακοποίησή της πριν από δύο χρόνια.

Όπως ισχυρίζεται στη μήνυσή της, πέντε άτομα τη χτύπησαν, ενώ της έκοψαν σύρριζα τα μαλλιά και έβγαλαν τα νύχια της!

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ινστιτούτο έχει απασχολήσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες του είχαν καταγγείλει ληστεία, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων, εκ των οποίων η μία ήταν διευθύντρια γνωστού ιδιωτικού σχολείου. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ινστιτούτου έχουν υπάρξει δεκάδες καταγγελίες από πελάτες, που δήλωσαν εξαπατημένοι από τις προσφερόμενες υπηρεσίες και από τους οποίους φέρεται να είχαν αποσπαστεί μεγάλα χρηματικά ποσά.
 

Τον Μάρτιο του 2021 η Μαρία Αλεξάνδρου είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης ότι είχε δεχτεί επίθεση από τουλάχιστον πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι ιδιοκτήτες των κέντρων ομορφιάς, ενώ φωτογραφίες της, που την έδειχναν τραυματισμένη, είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η νεαρή γυναίκα είχε προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος τους, ενώ οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν από την αγριότητα της επίθεσης που υποστηρίζει ότι δέχτηκε. 

Το χρονικό 

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της ερωτικής σχέσης που είχε συνάψει η ίδια με οικογενειάρχη, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες των ινστιτούτων. Μάλιστα, η απαγωγή της, ο βάναυσος ξυλοδαρμός της και ο εξευτελισμός της έγιναν μπροστά στα μάτια του 16χρονου γιου του πρώην συντρόφου της, ο οποίος βιντεοσκοπούσε το βίαιο σκηνικό με το κινητό του τηλέφωνο. Όπως ισχυρίζεται στη μήνυσή της η Αλεξάνδρου, η ίδια δεν γνώριζε ότι ο σύντροφός της ήταν παντρεμένος κι έτσι, έπειτα από σχέση πέντε μηνών, αποφάσισε να διακόψει τις επαφές τους, καθώς, σύμφωνα πάντα με την ίδια, δεν ήθελε να είναι το τρίτο πρόσωπο στο γάμο του.  

«Δυστυχώς, όμως, ο εγκαλούμενος αρνούνταν πεισματικά να αποδεχθεί την απόφασή μου και σχεδόν σε καθημερινή βάση με ενοχλούσε με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα», εξιστορεί στη μήνυσή της.  

Στη συνέχεια περιγράφει τον τρόπο που οι πέντε εγκαλούμενοι, δηλαδή οι δύο ιδιοκτήτες του ινστιτούτου αισθητικής, ο κουμπάρος του, η σύζυγός του και ένα ακόμη πρόσωπο, της έστησαν παγίδα, οδηγώντας τη σε απόμερο μέρος με σκοπό να την απειλήσουν, ώστε να διακόψει από τον πρώην σύντροφό της. Όπως αναφέρει, δέχτηκε να τον συναντήσει «θεωρώντας ότι, κάνοντάς του το χατίρι να βγούμε για να μιλήσουμε, θα απαλλαγώ από τις οχλήσεις του». 

Η σύζυγος γνώριζε 

Σύμφωνα με τη Μαρία Αλεξάνδρου, η παρέα των πέντε μετέβη με άγριες διαθέσεις στο ξενοδοχείο όπου θα έμενε στη Θεσσαλονίκη (πληροφορία που γνώριζε γνωστός δημοσιοσχεσίτης της πόλης και προσωπικός της φίλος), ωστόσο η ίδια την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει στο σπίτι γνωστού της. Την επόμενη ημέρα, ο πρώην σύντροφός της της ζήτησε να μιλήσουν, πράγμα που εκείνη δέχτηκε, όμως στη διαδρομή με το αυτοκίνητό του συνειδητοποίησε πανικόβλητη ότι την οδηγούσε σε απόμερο μέρος, ενώ τους ακολουθούσε και δεύτερο αυτοκίνητο.  

Όπως της αποκάλυψε ο πρώην σύντροφός της, σε αυτό βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, η γυναίκα του και οι ιδιοκτήτες του κέντρου αισθητικής. Όταν σταμάτησαν, η ίδια δέχτηκε επίθεση από τη μαινόμενη σύζυγο, αλλά και από την ιδιοκτήτρια του κέντρου αισθητικής, με απειλές για τη ζωή της: «Θα σε φυτέψουμε στο χώμα, θα σκοτώσουμε το παιδί σου», της έλεγαν, ενώ η σύζυγος την άρπαξε από τα μαλλιά και η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου την κούρεψε σύρριζα και με το πίσω μέρος του ψαλιδιού τη χτυπούσε στο κεφάλι. 

Η εγκυμοσύνη 

Ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε «η σύζυγος του πρώην συντρόφου μου, έβγαλε από την τσάντα της ένα τεστ εγκυμοσύνης και ξεκίνησε με επιθετικότητα να μου ζητάει να ουρήσω σε αυτό, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είμαι έγκυος, για να δει αν θα με αφήσει τελικά να ζήσω». 

Το μοντέλο είπε ότι είχε διακόψει την εγκυμοσύνη και -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της- ενώ περίμεναν να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ, της έκοψαν σύρριζα και τα τεχνητά νύχια της. 

«Αν ξαναδείς τον Γιάννη, θα σε σκοτώσουμε, ζεις μόνο και μόνο επειδή δεν είσαι έγκυος», ήταν η τελευταία κουβέντα που άκουσε. 

Σύμφωνα, πάντως, με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί τον πρώην σύντροφο του μοντέλου και τη σύζυγό του και μίλησε στο protothema.gr: «Πρόκειται για μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας με φανταστικούς πρωταγωνιστές και φανταστικά γεγονότα. Οι εντολείς μου, δύο τον αριθμό, ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, έχουν καταφύγει πλέον στη Δικαιοσύνη, διότι έχουν καταρρεύσει από τον ανελέητο πόλεμο συκοφαντίας, οχλήσεων, ύβρεων και δυσφημήσεων από την πλευρά της μηνύτριας». «Παρακαλούμε θερμά να ζήσει, επιτέλους, μια ήρεμη ζωή και χαρούμενη μακριά από αυτούς», είπε η δικηγόρος, που ζήτησε από τη μηνύτρια να πει την αλήθεια. 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONtime την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023