Καλεσμένη στο «MEGA Καλημέρα» ήταν η Ιωάννα Μαλέσκου.

Ωραίο να υπάρχει μία σύμπνοια

«Όση ώρα περιμένω παρατηρώ και βλέπω τον μηχανισμό των ανθρώπων, όλη αυτή την ωραία ομάδα πίσω από τις κάμερες και είναι τόσο μαγικό, τόσο ωραίο όταν υπάρχει μία σύμπνοια. Το έχω εισπράξει αυτό από τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, ειδικά αυτούς που δεν φαίνονται, αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες. Έχω εισπράξει και άλλα πράγματα που με ισορρόπησαν κάπως πιο απότομα», αποκάλυψε η Ιωάννα Μαλέσκου στην Ελεονώρα Μελέτη.

Η κόρη μου είναι ένας έρωτας

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόρη της, τον μεγάλο της έρωτα. Όπως είπε, ο ερχομός της κόρης της έχει αλλάξει η κοσμοθεωρία της και την έκανε να δει τον κόσμο διαφορετικά.

«Είναι ένας έρωτας η κόρη μου. Αυτό είναι έρωτας, στο λέω με πλήρη βεβαιότητα. Ένας άλλος ρυθμός πλέον στη ζωή μου», είπε η Ιωάννα Μαλέσκου.

Δεν κατάλαβα ποτέ σε τι ενόχλησα

Η Ιωάννα Μαλέσκου αποκάλυψε το παρασκήνιο της τηλεοπτικής της εμφάνισης στο ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας πως δεν υπήρξαν μήνες προετοιμασίες, ενώ είχε μόλις ένα μήνα για να διαχειριστεί όλες αυτές τις ξαφνικές αλλαγές.

«Τώρα νομίζω ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Περνάμε από πολλά στάδια στη ζωή μας. Ερχόμενη στην Αθήνα δεν με τρόμαξε ποτέ κάτι. Με τρόμαξε τελικά πόσο εγώ δεν είχα τη δύναμη που νιώθω τώρα να λέω τα "όχι", να βάζω τα πράγματα σε μία σειρά. Πλέον ως μαμά έχω αποκτήσει τη διάθεση να κρατάω απόσταση σε ότι δεν μου αρέσει. ξεκαθάρισε το τοπίο μου».

Ήρθα με προθέσεις και λαχτάρα

Όπως δήλωσε η Ιωάννα Μαλέσκου, στην Αθήνα ήρθε με διάθεση να κάνει αυτό που αγαπά, ωστόσο η κριτική που δέχτηκε ήταν πολύ σκληρή.

«Ερχόμουν με προθέσεις και λαχτάρα να κάνω πράγματα. Δεν ήρθα να ενοχλήσω ή με το σκεπτικό να δω ανταγωνιστικά τα απέναντι προγράμματα. Παρ’ όλα αυτά βγήκα και βγήκε η ψυχή μου! Αστειεύομαι, προσπαθώ να το χαλαρώσω για να μη γίνει μελοδραματικό. Είχα λίγο χρόνο να συντονίσω τη συνθήκη γύρω μου και τον εαυτό μου».

Δεν πίστευα ότι θα ενοχλήσω κόσμο

«Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσει να αναλύσει ότι με αδίκησε κάποιος ή γιατί το είπε αυτό. Αφήνω πράγματα να περάσουν, όχι γιατί ξεχνάω, αλλά γιατί δεν θέλω να αναλώνομαι», συμπλήρωσε η Ιωάννα Μαλέσκου.

«Δεν κατάλαβα ποτέ σε τι μπορεί να ενόχλησα ερχόμενη και ξεκινώντας μία διαδρομή που μου προτάθηκε. Όλο αυτό που ήρθε καταπάνω μου δεν το περίμενα ποτέ, με βρήκε ανέτοιμη συναισθηματικά κυρίως, γιατί δεν πίστευα ότι θα ενοχλήσω κόσμο».

Δεν ήθελα να δείξω αδυναμία

Κι ενώ η παρουσιάστρια δεχόταν πυρά από παντού, προσπαθούσε να βρει τον εαυτό της και την ταυτότητά της, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές που δάκρυσε.

«Σε διάφορες φάσεις αυτούς τους κραδασμούς τους φίλτραρα διαφορετικά. Δεν ήθελα να δείξω αδυναμία, να επιτρέψω στον εαυτό μου να νιώσω ότι με επηρεάζει κάτι κι αυτό να φανεί στον κόσμο ή στους δικούς μου».

Μου έφευγαν δάκρυα

«Κάθε φορά που έκλεινα την πόρτα του σπιτιού μου έκανα την αυτοκριτική μου. Έφταναν στιγμές που έφευγαν δάκρυα, αλλά μόνο όταν έκλεινα την πόρτα του σπιτιού μου. Ναι, έχω σπάσει».

Άκουγα και διάβαζα τα πάντα

Εκείνος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ζωή της και τη βοήθησε να αποφορτιστεί από τη δουλειά ήταν ο σύντροφός της και πατέρας της κόρης της.

«Δεν μ’ αρέσει να γυρνάω πίσω, να βυθίζομαι σε πράγματα που με έχουν στενοχωρήσει. Άκουγα και διάβαζα τα πάντα. Αναρωτιόμουν οι άνθρωποι που λένε πράγματα, ακόμα κι αν δεν είναι στον χώρο της τηλεόρασης, τι πρόβλημα είχαν, στεκόμενη πάντα στην ανάγκη μου να βελτιωθώ. Εάν έβρισκα με επιχειρήματα κάτι που έστεκε, έλεγα "πάμε να το διορθώσουμε"».

Αυτό με πλήγωσε πιο πολύ

«Επειδή δεν είχα αυτή την ηρεμία να χαρώ, να το ζήσω όλο αυτό, αισθανόμουν ότι όλα είναι λάθος. Πιο πολύ με στενοχωρούσαν πράγματα, σχόλια που διαδόθηκαν πιο συστηματικά για τις σχέσεις που φαινομενικά και υποθετικά, τελείως ανυπόστατα, είχα με τους συνεργάτες μου. Αυτό με πλήγωσε πιο πολύ», συμπλήρωσε η Ιωάννα Μαλέσκου.

Λαχταρώ να γυρίσω στην τηλεόραση

Όπως αποκάλυψε η η Ιωάννα Μαλέσκου, ανυπομονεί να επιστρέψει στην τηλεόραση.

«Λαχταρώ να γυρίσω, αλλά όχι σε περίπτωση του βιάζομαι. Έρχονται όλα και κουμπώνουν. Μέχρι τώρα στη ζωή μου είδα ότι δεν υπάρχει λόγος να βιάζεις καταστάσεις. Όλα έρχονται και «σκάνε» στη σωστή στιγμή και τα αγκαλιάζεις», είπε κλείνοντας η Ιωάννα Μαλέσκου.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: