Τη δέσμευση των ακινήτων και των τραπεζικών λογαριασμών της Μαρίας Καρρά αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με το υπ’ αριθμόν 3607/2023 βούλευμα, τα μέλη του συμβουλίου ζητούν να εξαιρεθεί εν μέρει ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός της Μαρίας Καρρά, ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη της μηνιαίας σύνταξης χηρείας που κατατίθεται από τον ΕΔΟΕΑΠ και τον ΕΦΚΑ για το θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Η Μαρίας Καρρά είχε ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ζητούσε, μεταξύ άλλων, την αποδέσμευση του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο καταβάλλεται μηνιαίως η σύνταξη χηρείας, που, κατά την ίδια, αποτελεί το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της.

Με το 2743/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η προσφυγή της Μαρίας Καρρά είχε απορριφθεί.

Στη συνέχεια η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα κατέθεσε την από 28/09/2022 νέα αίτηση τροποποίησης της υπ’ αριθμόν 90/2022 διάταξης του προέδρου της Αρχής και ζήτησε την άρση της δέσμευσης του πιο πάνω λογαριασμού όσον αφορά την καταβολή της σύνταξης χηρείας της, καθώς και την άρση της απαγόρευσης εκμισθώσεων των τριών ακινήτων της: δύο μεζονέτες στην Κηφισιά, επί της οδού Λευκάδος, και μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο.

Επί της παραπάνω αίτησης εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο δέχτηκε εν μέρει την αίτηση, διατάσσοντας τη μερική αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού, ώστε να είναι δυνατή η λήψη από τη Μαρία Καρρά της μηνιαίας σύνταξης χηρείας, αλλά και η ανάληψη του ποσού της σύνταξης που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό αυτό και δεν έχει αναληφθεί, ενώ απέρριψε την αίτηση ως προς το αίτημα για άρση της απαγόρευσης εκμίσθωσης ακινήτων ως άνευ αντικειμένου.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Οn Time» την 06/12/2023