Ο ποιητής Γιώργος Αλισάνογλου τα βάζει με τον Αντώνη Κανάκη και την παρέας του «Ράδιο Αρβύλα», μετά από βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή, στο οποίο τον διακωμωδούν για την απαγγελία του ποιήματος «Σκούπισμα» του Ρον Πάτζετ.

Στην αρχή, προβάλλεται το βίντεο της απαγγελίας του στην έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια υπάρχει προσθήκη με παρωδίες του ποιήματος.

Ο ποιητής Γιώργος Αλισάνογλου ανήρτησε το σχετικό απόσπασμα στο προφίλ του στο Facebook, χαρακτηρίζοντας το βίντεο «κωμικό - σκωπτικό - σαρκαστικό και αρκούντως διαπομπευτικό».

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Αλισάνογλου έγραψε:

«Μειλ-απάντηση μου στο κωμικό-σκωπτικό-σαρκαστικό και αρκούντως διαπομπευτικό βίντεο που προβλήθηκε στην χθεσινή εκπομπή των “Ράδιο Αρβύλα” ως μέρος της καθημερινής ξεπερασμένης πια και ανίατης “νουμερολογίας” τους.

Καλημέρα,
Μια γνωστοποίηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της τηλεοπτικής μαρκετίστικης νοοτροπίας που προτείνετε ως εκπομπή που δυστυχώς μέσω του “εναλλακτικού” προσώπου που πλασάρετε στον μέσο τηλεθεατή έχετε την τάση να σαρώνετε και να διαπομπεύετε -μεταξύ άλλων-, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αγαθά που μας έχουν απομείνει, την ίδια την λειτουργία της ποίησης.

Το ποίημα "Σκούπισμα" που διακωμωδείτε στο πρόσωπο μου είναι του σημαντικού ποιητή Ρον Πάτζετ από τη σκηνή της Νέας Υόρκης, φίλο των Τζον Άσμπερι, Κένεθ, Κόκ, Τζιμ Τζάρμους, Πάτι Σμίθ, κλπ.

Συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο "ΠΕΡΑΣΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙ", σε μετάφραση Βασίλη Παπαγεωργίου, εκδόσεις Σαιξπηρικόν 2020, το οποίο περιλαμβάνει τα ποιήματα που ακούγονται στην ταινία "Paterson" (2016) του Τζάρμους.

Σε μια εποχή που το καθεστώς κάνει μεγάλο πόλεμο στον πολιτισμό το να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις την ποίηση, είναι να παίζεις το παιχνίδι τους.

Η ποίηση, αντίδοτο σε κάθε μορφή “ιού”.

Φιλιά στα “μούτρα”

Γιώργος Αλισάνογλου

*Θεωρώ επιτακτική ανάγκη, οι φίλοι συνάδελφοι ποιητές, μεταφραστές εκδότες, αναγνώστες κλπ. να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό που αφορά όλους μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: