Έγραψαν στη λεζάντα της ανάρτησης:

«Νιώθω πως έκανα τα πράγματα που ήθελα. Ποτέ δεν παρασύρθηκα από τις απαιτήσεις του κοινού. Έκανα ρόλους που λάτρεψα, που σεβάστηκα, που κόπιασα και βασανίστηκα πολύ μαζί τους».

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε σαν σήμερα το 1944 και τη θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Νόμος 4000», «Ιστορία μιας Ζωής» και «Ίλιγγος».

Λίγα λόγια για τη Ζωή Λάσκαρη:

Η Ζωή Λάσκαρη γεννηθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Δεκεμβρίου 1942. Ήταν ηθοποιός, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της ξαδέλφης της Ζωής Κουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας.

Η Finos Film τιμά την Ζωή Λάσκαρη

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 θεωρήθηκε -μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Finos Film τιμά την Ζωή Λάσκαρη

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το 2013 της απονεμήθηκε βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Απεβίωσε στις 18 Αυγούστου του 2017 από καρδιακή ανακοπή.

Η Finos Film τιμά την Ζωή Λάσκαρη

Κινηματογράφος

Ο τίτλος της «Σταρ Ελλάς» αλλά και η κοινή καταγωγή της με τον Γιάννη Δαλιανίδη ήταν η αφορμή ώστε ο τελευταίος να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο κατήφορος» το 1961. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε τη Ζωή Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρεία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.

Η Finos Film τιμά την Ζωή Λάσκαρη

Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της ξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια. Το επίθετο Λάσκαρη το επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού.

1-Zwi-Laskari-finos-Films-12
1-Zwi-Laskari-finos-Films-11


Η εικόνα που διαμορφώθηκε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, που αποτελούσε το αντικείμενο του πόθου πολλών αντρών. Πρωταγωνίστησε σε πολλά επιτυχημένα κινηματογραφικά φιλμ, όπως τα: «Μερικοί το προτιμούν κρύο» (1962), «Νόμος 4000» (1962), «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Στεφανία» (1967), «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967), «Μια κυρία στα μπουζούκια» (1968) και πολλές άλλες. Συνεργάστηκε με σημαντικά και δημοφιλή ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως οι Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:


Δείτε φωτογραφίες της καριέρας της:

1-Zwi-Laskari-finos-Films-12
1-Zwi-Laskari-finos-Films-11
1-Zwi-Laskari-finos-Films-2
1-Zwi-Laskari-finos-Films-3
1-Zwi-Laskari-finos-Films-4
1-Zwi-Laskari-finos-Films-5
1-Zwi-Laskari-finos-Films-7
1-Zwi-Laskari-finos-Films-8
1-Zwi-Laskari-finos-Films-9
1-Zwi-Laskari-finos-Films-13
1-Zwi-Laskari-finos-Films-14
1-Zwi-Laskari-finos-Films-15
1-Zwi-Laskari-finos-Films-16
1-Zwi-Laskari-finos-Films-17
1-Zwi-Laskari-finos-Films-18
1-Zwi-Laskari-finos-Films-19
1-Zwi-Laskari-finos-Films-20