Να σας θυμίσουμε ότι ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2023, και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί.

Ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα.

Ο Σπύρος ταλαιπωρήθηκε πολύ

Μάλιστα η σύζυγός του, Λίλιαν αποκάλυψε πως πέθανε στην αγκαλιά της. «Ο Σπύρος τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και έχει την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού», είχε αναφέρει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

 «Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο».

Σπύρος Φωκάς
O Σπύρος Φωκάς και η Λίλιαν Φωκά

«Πέρασα υπέροχα μαζί του. Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε. Ήταν ένας άνθρωπος που είναι ανάμεσα στους τρεις άντρες της ζωής μου, ο πατέρας μου, ο νονός μου και ο Σπύρος μου» είχε πει η Λίλιαν Φωκά, σύζυγος του Σπύρου Φωκά.

Όπως έγινε γνωστό με μια ανάρτηση στο Facebook το μνημόσυνο θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Σπύρος Φωκάς: Την Κυριακή το 40ημερο μνημόσυνο