Η Ειρήνη Νικολοπούλου ήταν καλεσμένη στο Στούντιο 4 και μίλησε για την πολύχρονη καριέρα της στην τηλεόραση, τις δυσκολίες που έζησε για να ανελιχθεί και να επιβιώσει στο επάγγελμα αλλά και τους γνωστούς σήμερα παρουσιαστές που έβγαλε εκείνη από τις εκπομπές της.

Όπως είπε, η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν κανείς δεν ήθελε τη βάρδια εκείνη. «Τα πρώτα 10 χρόνια στην τηλεόραση άρπαξα τόσο πολύ την ευκαιρία που θυμούνται συνεντεύξεις που δεν έκανε άλλος. Πώς να έρθεις σε επαφή με το Πακιστάν εκείνη την εποχή; Με τον Γάλλο πρόεδρο;

Όπως εξήγησε, η Ειρήνη Νικολοπούλου όταν ξεκινούσε βίωσε άγριες καταστάσεις

Ήταν ένα απολύτως ανδροκρατούμενο επάγγελμα τότε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Αρχικά με βλέπανε ως γυναίκα τύπου “γεια σου, Ειρηνούλα, α ένα ωραίο δερμάτινο παντελονάκι!”. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που ήταν και δημοσιογράφος μου λέει “Ρηνούλα θα ξανακάνω τις γειτονιές της Αθήνας που έχω κάνει με την Έλενα Ακρίτα, έλα και με σένα”. Το ρεπορτάζ του δρόμου με τον Λευτέρη ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Στο τέλος του ρεπορτάζ γινόταν και γλέντι. Ερχόταν ο Βαμβακάρης και γλεντούσαμε. Ένιωθα ότι ήμουν σε τσίρκο με την καλή την έννοια.

Έχω “φάει” σεξουαλική παρενόχληση μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ήταν μέρος μια καταστροφικής εμπειρίας, έφυγα από τις εφημερίδες με πάρα πολύ κλάμα και στεναχώρια. Γι’ αυτό χάρηκα το Metoo γιατί εγώ πέρασα το αντίθετο. Έπρεπε να φτάσει στο άλλο άκρο το bullying για να μπορέσει να ισορροπήσει το πράγμα σήμερα.

Τα έχω πει ότι με κολλούσαν στον τοίχο, πήγαινα Πρωτομαγιά και δεν δούλευε κανείς και απλά ο διευθυντής μου ήθελε να είμαστε μόνοι. Στο τέλος απολύθηκα για αυτόν τον λόγο, επειδή δεν υπέκυψα, ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι θα απολυθώ. Όταν το είπα μου έλεγαν “έτσι είναι τα πράγματα», δήλωσε η Ειρήνη Νικολοπούλου.

Όταν έφερνα παγκόσμιες αποκλειστικότητες αλλά δεν έπαιρναν τη θέση που έπρεπε… Από το τσίρκο στη ζούγκλα!

Το κοριτσάκι έπρεπε να παίξει το λιοντάρι για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα, τον συνάδελφο που έβλεπε ότι έχει να κάνει με μια μορφωμένη και ήθελε να της κόψει το λαρύγγι για να προχωρήσει εκείνος και όχι να συμπράξει.

«Μετά την πρώτη απόλυσή μου από το Mega, μετά από 10 χρόνια, βρέθηκα στην πλατεία Ομονοίας και μπήκα σε πολυκατάστημα για shopping therapy, και σκέφτομαι την τεράστια αδικία και λιποθυμάω και έτσι ανέβηκε πρώτη φορά η πίεσή μου στο 21 και με πάνε σηκωτή από το κατάστημα στο νοσοκομείο. Δεν αντέχεται.

Δεν ξεπερνιέται εύκολα απλά προσπαθείς να συνεχίσεις.

To πρώτο βράδυ της μεταγραφής μου από το Μega στο Star και κάνω δοκιμαστικό για τα φώτα, γίνεται ο σεισμός του 1999 και όπως ήταν το μαλλί μπαίνω στο στούντιο και κατεβαίνω και μεταδίδω», είπε η Ειρήνη Νικολοπούλου.

«Έχω πάθει ρευματοειδή πολυμυαλγία, πρήζονται όλα. Μου έχει αφήσει μόνο ένα μικρό πρήξιμο στα γόνατα. Ευτυχώς. Στεναχώρια! Δεν είναι εύκολες καριέρες. Η καριέρα στην τηλεόραση αν το εννοείς και σέβεσαι τον εαυτό σου περνάς δύσκολα.

Δεν διατείνομαι ότι είμαι σοβαρή δημοσιογράφος αλλά μου άρεσαν τα διεθνή που δεν ήταν τα πιο πιασάρικα.

Όταν υπήρχε πόλεμος έπρεπε να είσαι ο χρήσιμος. Στην ΕΡΤ έχω κάνει άπειρα ξενύχτια, κοιμόμουν στο στούντιο. Στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου ήμουν εδώ, το 1990, πριν φύγω για το Mega» ανέφερε, η Ειρήνη Νικολοπούλου.

«Εγώ έβγαλα τον Γιώργο Λιάγκα στην εκπομπή μου, ως ρεπόρτερ. Ήταν αμετροεπής όπως είναι και πανέξυπνος. Του έκαναν παρατήρηση. Ο Νίκος Ευαγγελάτος βγήκε πρώτη φορά στα Πρωινά όπως και ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας. Ο Ευαγγελάτος έλεγε τα νέα της ημέρας και της νύχτας. Ο Αντώνης Σρόιτερ τον συνάντησα το 2002, ήρθε για πρώτη φορά από την Εσπρέσο μαζί με τον Φρίξο Δρακοντίδη, ήταν δυο διαολάκια. Ο Αντώνης είχε ένα πολύ σοβαρό ύφος. Και οι τρεις είχαν αυτό που πρέπει να σε διακρίνει για να μείνεις στην τηλεόραση, τη μαχητικότητα και γερό στομάχι», κατέληξε η Ειρήνη Νικολοπούλου.