Mάχη με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας δίνει η Σελίν Ντιόν και η αδελφή της αποκαλύπτει πως η τραγουδίστρια εξακολουθεί να «ονειρεύεται» να επιστρέψει στη σκηνή μια μέρα.

Η θρυλική Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν δεν έχει πλέον «έλεγχο των μυών της», όπως μετέδωσε η Daily Mail.

Σελίν Ντιόν: Τι είναι το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου

Έναν χρόνο αφότου η Σελίν Ντιόν αναγκάστηκε να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της τον περασμένο Δεκέμβριο, η αδελφή της άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι η Σελίν Ντιόν να επιστρέψει στη σκηνή μετά τη μάχη της με μια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου.

Η πάθηση της η οποία είναι ανίατη, αναγκάζει το σώμα να επιτίθεται στα ίδια του τα νευρικά κύτταρα και επηρεάζει σοβαρά την κινητικότητα.

«'Εργάζεται σκληρά, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των μυών της. Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη», δήλωσε η Κλοντέτ στο 7 Jours και συμπλήρωσε: «Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της, ο στόχος είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι φωνητικές χορδές είναι μύες και η καρδιά είναι επίσης ένας μυς. Επειδή πρόκειται για 1 στο εκατομμύριο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλη έρευνα επειδή δεν επηρεάζει πολλούς ανθρώπους».

Σελίν Ντιόν: Δεν χρησιμοποιεί αμαξίδιο η Σελίν Ντιόν

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας της Σελίν Ντιόν, Fondation Maman Dion, έχει κατακλυστεί από μηνύματα υποστήριξης προς τη σταρ.

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή πρόκειται για μια ασθένεια που δεν είναι ευρέως γνωστή. Αν ξέρατε μόνο τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται το Ίδρυμα για τη Σελίν! Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται γι' αυτήν. Παίρνει τόσα πολλά μηνύματα, δώρα και ευλογημένους σταυρούς», αναφέρει η αδελφή της, η οποία έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι, παρά το γεγονός ότι συνεργάζεται με «τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα», η κατάσταση της υγείας της δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Le Journal de Montreal: «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα φάρμακο που να λειτουργεί, αλλά το να έχουμε ελπίδα είναι σημαντικό».

Τον Οκτώβριο, η Κλοντέτ δήλωσε ότι η Σελίν δεν εξαρτάται ακόμη από αμαξίδιο για να μετακινείται και ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να επιστρέψει στα σόου.