Τη θέση της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία κλήθηκε να σχολιάσει ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», το πρωί της Τρίτης.

«Είμαι ναι μεν γονιός σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια, αλλά είμαι και ορθόδοξος Χριστιανός. Είναι λογικό η εκκλησία να ψηφίσει κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Θέλω όμως λίγο να σκεφτεί αυτά τα παιδιά», επισήμανε ο Μιχάλης Οικονόμου.

«Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η οικογένεια η πυρηνική, δεν κινδυνεύει από τις διαφορετικές οικογένειες. Τις ίδιες αγωνίες έχουμε, τα ίδια θέλουμε για τα παιδιά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας, όλες εμείς οι οικογένειες, και να δουν ότι είναι σπίτια κανονικά», πρόσθεσε.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι θρησκευόμενος, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας


Μιχάλης Οικονόμου: Ο Χριστός ευλογεί όλα τα παιδιά και τα δικά μας

Όπως είπε ο ηθοποιός, ο Άγιος Παΐσιος, όταν πήγε κάποιος να του εξομολογηθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, του είπε πως «αυτή είναι η φύση σου και αυτό που μπορείς να αλλάξεις είναι το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να βοηθάς περισσότερο τους γύρω σου».

«Η πυρηνική οικογένεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από εμάς και ο Χριστός, τη γέννηση του οποίου γιορτάζουμε σε λίγες μέρες, ευλογεί όλα τα παιδιά και τα δικά μας», υπογράμμισε.

«Μιλώ με μητροπολίτες και γέροντες στο Άγιο Όρος και προσεύχονται για το παιδί μας και είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών», συμπλήρωσε.