Η Χάρις Αλεξίου μίλησε για όλους και για όλα στο «MEGA Stories» και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20/12/2023, η σπουδαία ερμηνεύτρια άνοιξε τα χαρτιά της και έκανε μία εκ βαθέων αναδρομή στη ζωή και την επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι από τη Θήβα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέχρι την Αθήνα, τις πρώτες της συνεργασίες και το σήμερα.

Υποχρεωθήκαμε να έρθουμε Αθήνα

«Ήρθαμε από τη Θήβα το ’59 με τον πατέρα μου άρρωστο, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Υποχρεωθήκαμε να έρθουμε εδώ, γιατί ζούσε η γιαγιά μου εδώ, η μητέρα της μητέρας μου. Και δεν ξαναγυρίσαμε ποτέ στη Θήβα», αφηγείται η Χάρις Αλεξίου.

Στο μισό δωμάτιο μέναμε και το άλλο μισό ήταν μπακάλικο

«Ήρθαμε σε μία νέα κατάσταση εδώ. Η μητέρα μου άνοιξε ένα μπακάλικο. Πήρε ένα δωμάτιο, το χώρισε στη μέση, στο μισό δωμάτιο μέναμε και στο άλλο μισό ήταν μπακάλικο να φανταστείς. Είχε δύο παιδιά να μεγαλώσει, έπρεπε να αποδείξει στην οικογένεια του πατέρα μου ότι μπορεί να τα καταφέρει, γιατί το πρώτο πράγμα που της είπαν ήταν "πού πας χωρίς δουλειά στην Αθήνα;"», περιγράφει η σπουδαία ερμηνεύτρια στη Δώρα Αναγνωστοπούλου.


Τη μητέρα μου την αγαπούσαν όλοι

«Ήταν ένα πνεύμα ανήσυχο, ήξερε ότι δεν θα κατάφερνε να ζήσει την αγροτική ζωή του πατέρα μου. Ήταν όλα τα πράγματα μαζί. Ήταν πολύ γλυκιά, τρυφερή, την αγαπούσαν όλοι αλλά ήταν και πολύ σκληρή ταυτόχρονα. Υπήρχε από τη μία αυτή η λατρεία και ο έρωτας και από την άλλη μπορούσε με μια της κουβέντα να σε σκοτώσει μέσα μου», εξομολογείται για τη μητέρα της η Χάρις Αλεξίου.

Το κομμάτι της ευτυχισμένης μητέρας μου δεν το είχα ποτέ

«Τώρα μιλάω για αυτό. Η μητέρα μας είναι η Παναγία μας, το ιερό μας πρόσωπο. Ό,τι και να μας έχει κάνει είναι εκείνη που μας μεγάλωσε, μας τάισε, μας έντυσε, μας ζέστανε. Αλλά το κουβαλάμε πολύ το κομμάτι αυτής της θυσίας, θα ήθελα να μην το είχαμε. Αυτό το κομμάτι της ευτυχισμένης μητέρας μου δεν το είχα ποτέ», παραδέχεται η Χάρις Αλεξίου στην κάμερα του «MEGA Stories».


Ο αδελφός μου έκανε εμένα μάνα του

«Ο αδελφός μου, ο Γιώργος, δεν έγινε ο πατέρας της οικογένειας, έκανε το αντίθετο, έκανε εμένα μάνα του. Με όσα άκουγε για μένα, ετοιμαζόταν από μικρός να γίνω μάνα του. Η μητέρα μας πέθανε πολύ νέα.

Αναγκάστηκα να δουλέψω από πολύ μικρή

Αναγκάστηκα να δουλέψω από πολύ μικρή, πήγαινα σχολείο ακόμα. Αυτό σε βγάζει στη ζωή, ξεθαρρεύεις. Σου κλέβει κομμάτια της ανέμελης ζωής σου και σου μαθαίνει να διαχειρίζεσαι τη ζωή μου. Δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο αλλά χρειάστηκε να τη διαχειριστώ τη ζωή μου από πολύ μικρή», καταλήγει συγκινημένη η Χάρις Αλεξίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: