Λίγο πριν το φινάλε της αστυνομικής κωμωδίας του Alpha “Φόνοι Στο Καμπαναριό”, η Ρένια Λουιζίδου μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου και την εκπομπή Super Κατερίνα. Η Ρένια Λουιζίδου αποκάλυψε λεπτομέρειες για το τέλος της σειράς καθώς και για την πρόκληση που έκρυβε ο ρόλος της αδερφής Αρσινόης, που υποδύθηκε.

Η αγαπημένη ηθοποιός, Ρένια Λουιζίδου, αποκάλυψε για το τέλος της σειράς: «Το φινάλε του σεναρίου δεν το είχε σκεφτεί κανένας μας, μιλάμε για ανατροπή και στα πλαίσια της αστυνομικής πλοκής και της κωμωδίας. Σε κανενός από εμάς δεν πήγε το μυαλό ποιος είναι και πώς έγινε».

Στη συνέχεια, η Ρένια Λουιζίδου εξομολογήθηκε αυτό που την δυσκόλεψε στον ρόλο της αδερφής Αρσινόης: «Ο συνδυασμός του σχήματος της μοναχής με την κωμωδία με δυσκόλεψε. Πρέπει να προσέξεις να μη θίξεις το σχήμα που φέρεις, αλλά να υπηρετήσεις κα τον ρόλο της κωμωδίας, που είναι να προκύψει γέλιο από αυτό. Και δεν είναι εύκολος συνδυασμός. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκφραστικούς τρόπους που χρησιμοποιούσες σε άλλους ρόλους με την ίδια άνεση. Οι χειρονομίες είναι πιο περιορισμένες, η εκφραστικότητα είναι πιο μαζεμένη, πρέπει να το αφήνεις σε ορισμένα σημεία να εκδηλώνεται, είναι διαφορετικό γιατί άλλη είναι η συμπεριφορά μιας γυναίκας που είναι καλόγρια».

Για την συνεργασία της με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Ρένια Λουιζίδου ανέφερε: «Δεν είχαμε ξαναπαίξει έτσι μαζί και νομίζω ότι κάναμε ένα ιδιαίτερο ντουέτο. Δεν έχει σημασία ο καθένας από μόνος του, πρέπει να είναι η χημεία των ανθρώπων συμβατή».

Η Ρένια Λουιζίδου απάντησε και για το αν θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος της σειράς: «Την αγάπησα την αδερφή Αρσινόη, το μοναστήρι, όλο το team αυτής της δουλειάς, περάσαμε καλά. Κάναμε μια πολύ καλή δουλειά με μεγάλη λεπτομέρεια και πολύ προσοχή κι ευχαρίστως να κάνουμε δεύτερο κύκλο, εφόσον θα προέκυπτε η σεναριακή ιδέα. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα είναι 12 επεισόδια. Αν οι σεναριογράφοι σκεφτούν έναν τρόπο να πάει παρακάτω, πολύ ευχαρίστως, αλλά θέλει κάτι για να πάει παρακάτω».

Η Ρένια Λουιζίδου αναφέρθηκε και στο θέμα της εμμηνόπαυσης, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού για την ελληνική κοινωνία.

«Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι ότι δε λέγαμε καν ότι έχουμε περίοδο. Αυτό σιγά σιγά μπήκε στην ατζέντα, αργότερα μπήκαν στη συζήτηση και τα θέματα εγκυμοσύνης. Ε, σιγά σιγά θα μπει και το θέμα της εμμηνόπαυσης που είναι το τελευταίο στάδιο στην πορεία μιας γυναίκας. Αργούν τα πράγματα αλλά γίνονται στο τέλος.

Υπάρχει ένα ταμπού. Η κοινωνία μια γυναίκα σε εμμηνόπαυση τη θεωρεί προϊόν που έληξε στο σούπερ μάρκετ. Η μια με την άλλη θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να εμφανιστούμε σαν αυτό που πραγματικά είμαστε» είπε η Ρένια Λουιζίδου.