Σε μια εξομολόγηση ψυχής στην εκπομπή Στούντιο 4 στην ΕΡΤ προχώρησε ο Στέφανος Κορκολής, καθώς μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο.

«Εάν διαβάσεις τις βιογραφίες των πολύ ταλαντούχων ανθρώπων, θα δεις ότι είναι μες στη μαύρη μαυρίλα. Εγώ οριακά ένιωσα ότι όλα έχουν τελειώσει, όταν μου ανακοίνωσε ο γιατρός την ασθένειά μου. Τη δύναμη τη βρίσκω μέσα μου όπως ο κάθε άνθρωπος, το θέμα είναι να την ενεργοποιήσεις», δήλωσε ο Στέφανος Κορκολής και πρόσθεσε:

«Είχα τρομαχτική μυωπία, το διόρθωσα αυτό. Οι άνθρωποι που έχουν πολλή μυωπία εμφανίζουν καταρράκτη. Εγώ εμφάνισα καταρράκτη πολύ νέος και έπρεπε να αφαιρεθεί ο καταρράκτης και με την αφαίρεση του καταρράκτη, έφυγε και η μυωπία, έφυγε και η πρεσβυωπία».

«Κανείς δεν με πίστευε ότι έχω θέμα, γιατί έβγαινα στην σκηνή χωρίς [γυαλιά], οι άνθρωποι που με ξέρουν ξέρουν ότι φοράω τα «κυάλια». Είχα 14 και 15 [βαθμούς μυωπίας]. Έκανα ένα σκανάρισμα του χώρου του συναυλιακού που θα έπαιζα, τα πάντα τα απομνημόνευα. Θολό όλο. Όλοι έτρεμαν μην φάω τα μούτρα μου στην σκηνή. Δεν συνέβη ποτέ», συμπλήρωσε.

Στέφανος Κορκολής: Τι είπε για τις χημειοθεραπείες

Ο Στέφανος Κορκολής περιέγραψε, δε, πως «όταν πήγα να κάνω τις χημειοθεραπείες και είδα συνανθρώπους μου με πολύ πιο δύσκολες μορφές καρκίνου, μόνο που δεν με έβρισα. Είπα: «Τι κάθεσαι; Κοίτα και βοήθα!». Όταν εκείνη την ώρα βλέπεις έναν άνθρωπο να έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα αλλά σε πολλαπλάσιο βαθμό, εμένα αυτό που μου βγαίνει είναι να βοηθήσω και όχι να κοιτάξω την πάρτη μου. Τείνω χείρα βοηθείας με όποιον τρόπο μπορώ, με μία καλή κουβέντα ή ακόμα και με τα τραγούδια μου.

Την ημέρα όμως που μου ανακοίνωσε ο γιατρός την ασθένειά μου, είπα: «Γιατί σε μένα;» Τώρα πια είμαστε πιο ψυλλιασμένοι με αυτή την αρρώστια. Αυτό που θέλω να τονίζω είναι ότι πρέπει να μην φοβόμαστε να πάμε στον γιατρό, μία φορά τον χρόνο να πηγαίνουμε να μας τσεκάρουν».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: