Επιστολή-καταπέλτη απέστειλε ο πατέρας Στυλιανός Ευαγγέλου, με την οποία κοινοποιεί την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση στη Σοφία Μουτίδου για τη φράση στο τελευταίο της βίντεο «Παναγία αχαΐρευτη της Μυκόνου». Όπως αναφέρει ο 63χρονος ιερέας στην επιστολή του στο ekklisiaonline.gr, η καταγωγή του είναι από τη Μύκονο και, αν και δεν μένει εκεί, έχει υπέροχες παιδικές αναμνήσεις «πριν την αλλοτρίωση που υπέστη τα τελευταία είκοσι πέντε  χρόνια».

H επιστολή του ιερέα

«Πρόσφατα έγινα δέκτης μιας ασχήμιας. Μια κυρία, της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα, και ευτυχώς για μένα, η κυρία Μουτίδου, ηθοποιός στο επάγγελμα, σε βίντεο της στο YouTube, μεταξύ άλλων, τόλμησε να πιάσει στο στόμα της το πρόσωπο της Παναγίας μας, χρησιμοποιώντας σε κοροϊδευτικό τόνο τη φράση “Παναγία η αχαΐρευτη, που είναι στη Μύκονο η αγία της περιοχής”. Στη Μύκονο δεν υπάρχει Παναγία αχαΐρευτη, υπάρχει μονάχα Παναγία Τουρλιανή και Παναγία Παραπορτιανή. Η λέξη “αχαΐρευτος-η” είναι ύβρις, χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός ανθρώπου που δεν έκανε χαΐρι, δεν προόδευσε εξαιτίας των ελαττωμάτων του, κυρίως της τεμπελιάς του, ανεπρόκοπος.

Διαβάστε ακόμα: Σοφία Μουτίδου: Δέχτηκε αισχρά μηνύματα μετά το βίντεο για τον Χριστό – “Θα κάνω καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”

Συνεπώς, η κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας, ρυπαίνοντας ουσιαστικά ένα θρησκευτικό σύμβολο (Άρθρο 191Α - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας), ενώ ταυτόχρονα υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, όπως ακριβώς ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Με βάση τα δύο παραπάνω άρθρα, η κυρία Μουτίδου θα κληθεί σύντομα σε απολογία ενώπιον του φυσικού της δικαστή. Και εκεί πλάκες δεν χωρούν. Καλή χρονιά σε όλους» αναφέρει στην επιστολή του.

Δημοσιεύθηκε στην «On time».