Αν και δεν φλερτάρει συχνά με την τηλεόραση καθώς μένει πιστός στο θέατρο, το οποίο αποτελεί για εκείνον πεδίο έμπνευσης και δημιουργίας, ο Νικόλας Παπαγιάννης τη φετινή σεζόν ενέδωσε στη μικρή οθόνη για χάρη της σειράς «Η παραλία» της ΕΡΤ1.

Υποδυόμενος τον Γράντο, έναν ήρωα που μισείς και αγαπάς ταυτόχρονα, ο Νικόλας Παπαγιάννης μας χαρίζει μια μοναδική ερμηνεία κλέβοντας για μια ακόμη φορά την παράσταση. Ο ηθοποιός μίλησε στο στο περιοδικό «Tv24» και έδωσε απαντήσεις για τον ρόλο που υποδύεται.

Πλέον έχει αποκαλυφθεί πια ότι είναι ο δολοφόνος της Ρηνιώς. Γιατί τη σκότωσε;

«Χωρίς να θέλω να κάνω κάποιο παιχνίδι... έχουμε τη βεβαιότητα ότι το έχει κάνει ο Γράντος;».

Τόσες τύψεις, γιατί τότε; Είδε και δεν μίλησε;

«Θα το δούμε στην κορύφωση. Υπάρχει μια σεζόν ολόκληρη που δεν την έχουμε δει. Έχουμε μια ομολογία, αλλά όχι τη σκηνή του φόνου, χωρίς να λέω ότι δεν το έχει κάνει ο Γράντος. Υπήρξε μια εξομολόγηση. Αν υποθέσουμε ότι είναι πραγματική, τότε απλώς θα σας πω εδώ έχουμε ένα κενό».


Με την εξομολόγηση, έκανε τον παπα-Νικόλα συνένοχο.

«Ο παπα-Νικόλας είναι συνένοχος σε διάφορα πράγματα. Το μαγικό με την “Παραλία” είναι ότι δεν έχει καλούς και κακούς ήρωες. Έχει ήρωες που παθαίνουν. Είναι όλοι ενεργοί. Ο παπα-Νικόλας δεν είναι αυτός που παρέλαβε ένα μωρό από τα χέρια κάποιου και δεν του αποκάλυψε ποτέ αυτό το μυστικό; Υπάρχει ένας μηχανισμός ενοχής σε όλους. Ακόμη και στους χίπηδες».

Πώς κοιτάζει τον Σήφη στα μάτια που είναι φίλος του, ενώ ξέρει πώς σκοτώθηκε η αδελφή του;

«Με τον Σήφη υπάρχει με τον παλιό τρόπο μια αντρική φιλία. Και νομίζω ότι από αυτή τη φιλία θα έχουμε πολλά να δούμε. Αυτοί οι δύο θα μας απασχολήσουν πολύ. Και η σχέση τους και η συνέχειά τους. θα κινούνται και μαζί και χώρια».

Νικόλας Παπαγιάννης

Έχουν μπλέξει και με αρχαιοκαπηλία!

«Ναι, τρομάρα τους. Τους βλέπω να βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο οι ίδιοι ως εκθέματα (γελάει). Αυτή η ιστορία επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει στον ελλαδικό χώρο», είπε ο Νικόλας Παπαγιάννης στο περιοδικό «Tv24».