Ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Ελένη και μίλησε για την ζωή του, την παρουσιάση αλλά και πώς το βιώνει από τη θέση του παρουσιαστή και του καλεσμένου.

«Όταν έκανα το “Αργά” και ήμουν στη θέση του παρουσιαστή ένιωθα άβολα γιατί είχα την ευθύνη του ρυθμού, να κατευθύνω τη συζήτηση να μην βαρεθεί ο κόσμος. Τώρα έχω την ευθύνη του εαυτού μου. Όλα θέλουν εμπειρία. όταν γίνεσαι λίγο ρεζίλι, αρχίζεις και χαλαρώνεις. Ο χαρακτήρας μας είναι η μοίρα μας, πρέπει να είναι από την ψυχή σου, δεν είναι μόνο το μυαλό», είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Ο Θοδωρής Αθερίδης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση «ΟΚ Boomer», Δευτέρα και Τρίτη στο «Μικρό Παλλάς», με την Φαίδρα Δούκα


Για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και για το τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν γράφει ένα έργο, αλλά και την πολιτική ορθότητα, ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε: «σέβομαι την εμπειρία μου, το χιούμορ μου, το ένστικτό μου. Δεν ξέρω αν θα πάει και 4η χρονιά γιατί δεν αντέχουμε. Στην παράσταση «ΟΚ Boomer», έχω αφήσει τον εαυτό μου ελεύθερο να λέει τα πράγματα αφιλτράριστα, όπως τα λέω στο σπίτι με φίλους. Παίρνω την ευθύνη. Είναι η ηλικία μου δεν θέλω να αυτολογοκρίνομαι αν κάτι με “καίει” να το πω. Με την πολιτική ορθότητα φτάσαμε να εκφραστούμε σχεδόν καθόλου. Άλλο η προσαρμογή και άλλο ο συμβιβασμός».

Ό,τι ακούμε σήμερα, είναι πάντα η αλήθεια ή ο κόσμος λέει αυτό που θα τον κάνει για να αποφύγει τις παρεξηγήσεις;

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Αθερίδη, «και αυτό προσαρμογή είναι. Δεν αγοράζω «όλη» την πολιτική ορθότητα. Είμαι θετικός άνθρωπος. Δεν μπορώ να γκρινιάζω γιατί κουράζομαι περισσότερο όταν γκρινιάζω. Συνήθως αυτός που περνάει χειρότερα είναι αυτός που γκρινιάζει, από τη γκρίνια του. ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να γίνει μια δουλειά είναι η πειθαρχία».

Και συνέχισε o Θοδωρής Αθερίδης: «Η κωμωδία όταν μοιράζεις χαρά στους άλλους είναι τόσο ηδονικό αίσθημα. Είναι τριπλή η χαρά μου που το σκηνοθετώ και πρωταγωνιστώ. Του κόσμου του αρέσει να ακούσει ένα καμένο αστείο. Για να γράψω κάτι πρέπει να μου φαίνεται αστείο. Το καλό αστείο ισοπεδώνει τα πάντα».