Τον Φίλιππο Σοφιανό συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα».

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα και την προσωπική του ζωή.

 Άλλαξα το όνομά μου

«Στο επώνυμο "Ζούκας" ακούω ακόμα, έχει γίνει κανονική αλλαγή στην ταυτότητα. Άλλαξα το όνομά μου για να τιμηθεί ο "Φίλιππος Σοφιανός", αδελφός της μητέρας μου, ήρωας της εθνικής αντίστασης στα 18 του» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

«Το παιδί μέχρι τα 5 του χρειάζεται τους γονείς του, τον πάτερα του και τη μάνα του. Τα παιδιά θέλουν αγάπη, αλλά η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό», αναφέρει ο Φίλιππος Σοφιανός για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας άξονας ισορροπίας για το παιδί. Μπορεί το παιδί να έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες που το αγαπούν πολύ. Στο σχολείο πώς θα αντιμετωπίσει την κοινωνικότητά του; Σιγά - σιγά χάνουμε τις ταυτότητες, προσπαθούν να αλλάξουν τα άρθρα στο αρσενικό και το θηλυκό».


Για την προσωπική του ζωή

«Πιστεύω πολύ στην οικογένεια, για αυτό και παντρεύτηκα 4 φορές. Όταν ήμουν 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου, μου έχει λείψει το να μαζεύεται όλη η οικογένεια μαζί. Ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα όπου σε βρει, ακόμα και τώρα στα 66. Δεν γλιτώνεις από τον έρωτα, είναι ανίκητος στη μάχη. Αν μου χτυπήσει την πόρτα, θα του ανοίξω».

Αναφερόμενος στην καριέρα του:

«Είναι ευχή και κατάρα να έχεις υπάρξει ζεν πρεμιέ στην τηλεόραση. Εμένα η έγνοιά μου ήταν πως θα υποσκάψω τον ρόλο, να βρω ένα καθίκι να παίξω, όπως η «Πρόβα Νυφικού». Ήταν ότι καλύτερο έχω κάνει, το σίχαμα της εποχής, του δωσίλογου. Το ήθελα, το επιδίωξα και έκανα ολόκληρη μάχη με τον Κουτσομύτη», είπε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Στην Επίδαυρο εμφανίστηκαν άτομα χωρίς προσόντα

«Είμαστε στην ‘αυτοκρατορία’ των παραγωγών, όλοι έχουν σκοπό να βγάλουν λεφτά για αυτό και παίρνουν ‘φθηνό’ προϊόν. Έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς όπου όλοι μπορούν να τα παίξουν όλα, δεν είναι όλοι για όλα. Ακόμα και στην Επίδαυρο εμφανίστηκαν άτομα χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα. Παλιότερα, για να πατήσεις στην Επίδαυρο, έπρεπε να περάσεις τουλάχιστον 10 – 15 χρόνια εκπαίδευσης» τόνισε ο ηθοποιός.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Φίλιππος Σοφιανός ανεβάζει το έργο «Ολεάννα» στο θέατρο «Καλλιρρόης» κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: