Η θεατρική και μουσική σκηνή είναι ο ζωτικός της χώρος. Η Χριστίνα Μαξούρη, όμως, τη φετινή σεζόν ενέδωσε στη μικρή οθόνη για χάρη της Στεφανίας, της τηλεοπτικής της ηρωίδας στη δραματική σειρά εποχής του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας», χαρίζοντάς μας μια υπέροχη ερμηνεία.

Η Χριστίνα Μαξούρη μίλησε στο περιοδικό «Tv24» για τον ρόλο της στη σειρά αλλά και όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια.

Ο ρόλος σας, αυτός της Στεφανίας, ήταν ένα βασικό κίνητρο;

«Φυσικά, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερος και δεν δίνεται συχνά η ευκαιρία ούτε στο θέατρο να υποδυθείς έναν τέτοιο χαρακτήρα. Πέρα από τη δυσμορφία της, έχει να αντιμετωπίσει κι ένα δύσκολο περιβάλλον στο σπίτι του Προβιού. Το μόνο της μέλημα ήταν η ανατροφή του Χρήστου, τον οποίο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ως παιδί».

Είναι θετική ηρωίδα η Στεφανία;

«Κανένας δεν είναι μόνο θετικός ή αρνητικός, προς το παρόν βλέπουμε αυτή την πλευρά της. Έχει μια κατευναστική συμπεριφορά, δείχνοντας φροντίδα στον Χρήστο. Έχει τσαγανό κι εξισορροπεί καταστάσεις σε στιγμές έντασης σε ένα περιβάλλον που δεν είναι δύσκολο να διαταραχτεί έτσι κι αλλιώς. Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά βίας».


Η βία της Χάδως όμως δεν είναι μόνο λεκτική. Γιατί την ανέχεται;

«Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Η Χάδω δεν το έχει σε τίποτα να τη σαπίσει στο ξύλο. Η θέση της Στεφανίας όμως είναι πολύ υποδεέστερη των άλλων. Από τη θέση που έχει, αυτή της υπηρέτριας, δεν επιτρέπεται να αντεπιτεθεί».



Είναι που τις ενώνει και το έγκλημα της Ευγενίας;

«Υπάρχει μια τέτοια υπόνοια στην ατμόσφαιρα, γιατί Χάδω και Στεφανία έχουν ένα κοινό μυστικό. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο ποια είναι η θέση της ηρωίδας μου στο έγκλημα. Αν είναι σύμπραξη ή κάλυψη».



Την αναπηρία της την έπαθε εξαιτίας του Γιωργίκη, για τον οποίο έτρεφε έναν παιδικό έρωτα. Τον συγχώρεσε ποτέ;

«Τον υπερασπίζεται, παρά τα όσα της έχει κάνει. Υπάρχει ένας υποβόσκων έρωτας. Αυτές οι γυναίκες, όπως η Στεφανία, παντρεύονταν τη μοίρα τους γιατί δεν είχαν άλλον τρόπο να επιβιώσουν. Και η Στεφανία δεν έχει τρόπο να αλλάξει αυτή της τη μοίρα και να φύγει από το σπίτι του Προβιού ούτε κάποιον να τη στηρίξει και αυτό είναι αβάσταχτο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να συγχωρήσεις τον υπεύθυνο για την κατάστασή σου, διαφορετικά η ζωή σου θα είναι βασανιστική, θα δούμε αν το έχει καταφέρει. Προσπαθεί πάντως», είπε η Χριστίνα Μαξούρη στο περιοδικό «Tv24».