Νέος βασιλιάς της Δανίας, μετά την αναπάντεχη παραίτηση της μητέρας του Μαργαρίτας Β', είναι ο πρωτότοκος γιος της Φρειδερίκος Ι' , ο οποίος ενθρονίστηκε την περασμένη Κυριακή (14/1/2024), ένα γεγονός που γιορτάσθηκε από μεγάλα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, η μητέρα του Μαργαρίτα Β’, παραιτήθηκε έπειτα από ακριβώς 52 χρόνια βασιλείας, σε μια πρωτοφανή κίνηση στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χιλιετούς μοναρχίας. Η Δανία, μια από τις παλαιότερες μοναρχίες στον κόσμο, δεν έχει τελετή ενθρόνισης.

Το φιλί του νέου βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου Ι’ στη βασίλισσα Μαίρη, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του 

Ο 55χρονος νέος βασιλιάς της Δανίας είναι παντρεμένος με τη βασίλισσα πλέον Μαίρη εδώ και 23 χρόνια κι έχουν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά.

Το περασμένο Νοέμβριο, το δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού Lecturas, έφερε αναταράξεις στο παλάτι, καθώς δημοσίευσε φωτογραφίες του Φρειδερίκου με τη Μεξικανή ηθοποιό, Γενοβέφα Καζανόβα, στη Μαδρίτη, κάνοντας λόγο για εξωσυζυγική σχέση του τότε πρίγκιπα.

Το δημοσίευμα περιέγραφε ότι οι δύο τους έκαναν μια βόλτα στο πάρκο, επισκέφθηκαν έκθεση έργων τέχνης σε μουσείο και δείπνησαν μαζί, βλέποντας μια παράσταση φλαμένγκο.

Το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει τις φωτογραφίες, όμως η ίδια η Καζανόβα διέψευσε τις φήμες περί ερωτικής σχέσης με τον Δανό πρίγκιπα.

Πάντως, μετά τις φήμες περί εξωσυζυγικής σχέσης, η βασίλισσα Μαίρη ξαναβρήκε το χαμόγελό της και έλαβε ένα γλυκό φιλί από τον σύζυγό της στο μπαλκόνι του παλατιού μετά την ενθρόνισή του, παρουσία πλήθους κόσμου.