Στην ψυχοθεραπεία που κάνει εδώ και αρκετά χρόνια όσο και στη γνώμη των άλλων, από την οποία και προσπαθεί να απελευθερωθεί, αναφέρθηκε η Ευγενία Σαμαρά στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «ΟΚ!» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο.

Γενικά λαμβάνεις υπόψη σου τη γνώμη των άλλων;

«Σκοπός μου είναι να λειτουργώ απελευθερωμένα, χωρίς να κάθομαι να σκέφτομαι τι θα πει ο καθένας. Είναι ριζωμένο στην κοινωνία μας το “τι θα πουν οι άλλοι” και δεν θέλω να ζω με αυτό. Το δουλεύω και τα καταφέρνω καλά».

Με ποιον τρόπο;

«Kάνω ψυχοθεραπεία αρκετά χρόνια, χρησιμοποιώ διάφορες ενεργειακές θεραπείες. Βασικά αναζητώ ποια είμαι, προσπαθώ να μάθω κι εγώ μέσα από την παρατήρηση τον εαυτό μου και τον κόσμο.

Ξέρεις, είχα πολύ ωραία παιδικά χρόνια, ανέμελα, στην Καλαμαριά όπου μεγάλωσα με την οικογένειά μου. Ήμουν αρκετά καλό παιδί αλλά υπήρχε αυτό το σύνδρομο, να είμαι σωστή και καλή για να μην πουν κάτι οι άλλοι.

Είναι αυτό από το οποίο παλεύω να απαλλαγώ στην ενήλικη ζωή μου: το να πεισθώ ότι είμαι σωστή. Μου το πέρασαν έτσι και είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου».