Καλεσμένος της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, λίγο πριν κάνει πρεμιέρα στο MEGA η νέα μεγάλη παραγωγή Famagusta, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Συζητώντας για τη σειρά που εμπνέεται από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης στάθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραγωγής και τη συναισθηματική φόρτιση των συντελεστών. «Το κέντρο της προσοχής και το κέντρο της δουλειάς μας θα είμαστε εμείς και τα λόγια που λέμε. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι ο ηθοποιός δεν νιώθει ο τελευταίος τροχός της αμάξης, νιώθει το επίκεντρο», είπε.

Ο Χρήστος Λούλης συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που τη διαφοροποιεί είναι ότι οι δημιουργοί της και σε δεύτερο βαθμό εγώ, επειδή έχω μια σχέση με την Κύπρο, η Έμιλι είναι από την Κύπρο, ο πατέρας της ήταν πρόσφυγας από την περιοχή της Αμμοχώστου, έχουν μια συναισθηματική σχέση». Επιπλέον, συνέχισε: «Κι επειδή το συνεργείο είναι Κύπριοι και οι πιο πολλοί ηθοποιοί, αυτό έχει δώσει μια πολύ μεγάλη πόρωση απ' όλους».

Ο πρωταγωνιστής του Famagusta Χρήστος Λούλης περιέγραψε τον ρόλο στη σειρά που υποδύεται: «Εγώ κάνω έναν δημοσιογράφο που έρχομαι να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για την εισβολή και μιλάω με ανθρώπους που έχουν μαρτυρίες από τον πόλεμο. Οι ιστορίες είναι αληθινές, έχουν δώσει οι άνθρωποι την άδειά τους. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάθεσαι και να ακούς και να συγκλονίζεσαι».

Αναφερόμενος στη φύση των γεγονότων της Κύπρου, ο Χρήστος Λούλης είπε: «Μιλώντας για ένα γεγονός που ήταν πριν από 50 χρόνια, σκεπτόμενοι ότι η Γάζα είναι μακριά, η Ουκρανία είναι μακριά κι όμως πριν από 50 χρόνια έγινε στους Έλληνες αυτό, Έλληνες το έπαθαν».

Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης αποκάλυψε πως έχει γίνει συχνά αποδέκτης μαρτυριών από το καλοκαίρι του ’74. «Εγώ με την Κύπρο έχω σχέση, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους. Μου έχουν αφηγηθεί πράγματα, άλλος πολλά, άλλος λιγότερα, αλλά είναι όλα συγκλονιστικά», είπε. «Δεν πιστεύεις ότι μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίσει να ζει έπειτα απ' όλα αυτά που έχει ζήσει. Χρειάζεται πού και πού μια τέτοια δουλειά για να μην ξεχνάς τελείως», πρόσθεσε.

«Μιλάμε για ένα νησί, λίγο μεγαλύτερο από την Κρήτη, που χωρίστηκε στη μέση. Μια μικρή κοινωνία, ακόμη και πρόσφυγας να μην είσαι εκεί μέσα, το ζεις, το νιώθεις το ανοιχτό τραύμα», πρόσθεσε ο ίδιος για τα γεγονότα της Κύπρου και αποκάλυψε πως έχει ανατριχιάσει παρακολουθώντας σκηνές από τη σειρά Famagusta.

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Λούλης αναφέρθηκε στη ζωή του, τα επαγγελματικά του και τη σχέση του με τη σύζυγό του, Έμιλυ Κολιανδρή.

«Σπάνια βλεπόμαστε με τη σύζυγό μου, γιατί είναι με full γυρίσματα. Δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ. Εγώ τελειώνω την παράσταση "Ευαγγελισμός" στο Rex. Με βλέπουν εμένα τα παιδιά μου περισσότερο γιατί έτσι έχει ρυθμιστεί το πρόγραμμά μου. Θεωρώ πως έχω ζήσει τη ζωή μου, έχω κάνει τρέλες και θα μπορούσα να κάνω και άλλες. Έχω ζήσει την ποικιλία, δεν θα ήθελα να είμαι συνέχεια σε μία τρέλα. Δεν θα ήθελα να συμπεριφέρομαι ως 25άρης ενώ θα γίνω 48 ετών. Στην πορεία πολλές φορές χάνουμε την ισορροπία, αλλά μετά επανέρχεσαι. Το καλοκαίρι δεν δούλεψα, ούτε και πέρυσι. Ήθελα και θέλω να ξεκουραστώ και να κάτσω με τα παιδιά μου. Η ζωή είναι ωραία όταν είσαι χαλαρά. Θέλω αυτό το καλοκαίρι να κάνουμε ταξίδια οικογενειακά. Θέλω να πάω τα παιδιά μου στην Αυστραλία να δουν τα ξαδέρφια τους. Ένα άλλο όνειρό μου είναι να πάρω ένα τροχόσπιτο και να γυρίσω όλη την Ευρώπη», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Για τα παιδιά του o Χρήστος Λούλης ανέφερε: «Με συγκινεί όταν τους ξυπνάω το πρωί ή τους βάζω για ύπνο ή στο διάβασμά τους, αυτό το βλέμμα τους, που σε κοιτούν και είναι ένα τόσο καθαρό και ευάλωτο βλέμμα γιατί δεν έχουν μάθει να φορούν την πανοπλία απέναντι στη ζωή για να σκληρύνει το βλέμμα τους. Είναι σαν σφουγγαράκια. Θέλω να συνεχίσουν να έχουν αυτή την περιέργεια για τη ζωή».