Στα δικαστήρια προσέφυγε η οικογένεια της διαβόητης βαρόνης ναρκωτικών από την Κολομβία, Griselda Blanco, την οποία υποδύεται στη νέα της σειρά στο Netflix η Sofia Vergara.

Η ηθοποιός υποδύεται τη διαβόητη Κολομβιανή έμπορο, η οποία δημιούργησε ένα από τα πιο κερδοφόρα καρτέλ της ιστορίας, καθώς διακινούσε κοκαΐνη μέσω του Μαϊάμι. Όμως, τα ενήλικα παιδιά της Griselda Blanco, τα οποία λειτουργούν ως εκπρόσωποι της περιουσίας της, προσπαθούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία της σειράς καταθέτοντας αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν δόθηκε εξουσιοδότηση για τη χρήση της εικόνας και του παρουσιαστικού της οικογένειάς τους στην επερχόμενη σειρά.

Δείτε ακόμη: Netflix - Οι νέες σειρές και ταινίες που θα μας κάνουν παρέα τον Ιανουάριο

Η Σοφία Βεργκάρα κατονομάζεται ως εναγόμενη σε μια νέα αγωγή, που περιήλθε στην κατοχή του TMZ, μαζί με το Netflix, την πλατφόρμα προβολής της σειράς.

Sofia Vergara Griselda Netflix

Η σειρά παρουσιάζει τη Σοφία Βεργκάρα να υποδύεται την αείμνηστη Griselda Blanco στην ακμή της ως μία από τις πιο διάσημες βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο. Τα παιδιά της, όμως, προσπαθούν να αποτρέψουν την προβολή της παραγωγής την επόμενη εβδομάδα (25 Ιανουαρίου΄2024) καθώς προσφεύγουν στο δικαστήριο και ζητούν από τον δικαστή ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την κυκλοφορία της.


Ο γιος της Griselda, Michael Corleone Blanco, γνωστός ως Michael Sepulvedablanco, ισχυρίζεται ότι εδώ και χρόνια δίνει συνεντεύξεις σε κάποια άτομα που προσπαθούσαν να καταγράψουν την ιστορία της ζωής του και της μητέρας του με την ελπίδα να την αναπτύξουν σε κάποια παραγωγή. Ισχυρίζεται ότι αυτές οι συνεντεύξεις που έκανε μαζί τους χρονολογούνται από το 2009 μέχρι και το 2022. Του είπαν πως ενδιαφέρονται και για τη συγγραφή ενός βιβλίου.

Και πράγματι, το πρότειναν σε έναν παραγωγό πριν από μια συνάντηση με το Netflix.

Ο ίδιος, λέει πως στη συνέχεια του είπαν ότι το Netflix ενδιαφερόταν, αλλά ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν καμία από τις λεπτομέρειες ή τις αφηγήσεις του από τις συνεντεύξεις που είχε κάνει. Όμως, σύμφωνα με την αγωγή του, αυτό δεν ισχύει, καθώς έμαθε ότι το Griselda βασίζεται σε πολλές δικές του ιστορίες και σε δικό του υλικό. Ισχυρίζεται πως δεν πήρε καμία χρηματική αποζημίωση για όλα αυτά.

Sofia Vergara Griselda Netflix

Μαζί με τη σύζυγό του, Marie, ζητούν αποζημίωση «άνω των 50.000 δολαρίων», καθώς και έκτακτη προσωρινή διαταγή για να εμποδίσουν την κυκλοφορία της σειράς “Griselda” στις 25 Ιανουαρίου 2024, υποστηρίζοντας ότι «η σειρά και το διαφημιστικό υλικό της χρησιμοποιούν μη εξουσιοδοτημένη εικόνα, ομοιότητα και/ή ταυτότητα των μελών της οικογένειας».

Υποβάλλουν μήνυση ισχυριζόμενοι ότι το Netflix ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε την οικογενειακή τους ιστορία και τη χρησιμοποίησε στην πλοκή της σειράς τους. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι η χρήση των δικών τους εικόνων και παρουσιαστικών στην εκπομπή χωρίς την άδειά τους παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Sofia Vergara Griselda Netflix

Δεν απαγορεύουν τη χρήση απεικόνισης της μητέρας τους, διότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, αλλά κατέστησαν σαφές πως πιστεύουν ότι υλικό από τις συνεντεύξεις του χρησιμοποιήθηκε και επιθυμούν να παρέμβει το δικαστήριο όσο γίνεται πιο σύντομα, για να σταματήσει η προβολή της σειράς – πριν ακόμα ξεκινήσει.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ του Netflix που ακολουθεί:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix)