Ο Σπύρος Πετρουλάκης είναι ο συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων και ένα από αυτά είναι το «Ναυάγιο» στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη σειρά του MEGA.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Mytv» για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το ναυάγιο της "Φαλκονέρας", για τις πραγματικές ιστορίες που έχει ακούσει αλλά και για το πόσο τον επηρεάζει να γράφει για πραγματικά γεγονότα.

Πείτε μου πώς αποφασίσατε να γράψετε το «Ναυάγιο», το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα...

«Το ναυάγιο αυτό έχει ακόμη ανοιχτές ιστορίες. Και αυτές οι ιστορίες είναι ανοιχτές πληγές. Αυτές τις ιστορίες ψάχνουμε οι συγγραφείς ή ακόμη και οι ποιητές για να καταπιαστούμε. Αυτές οι ανθρώπινες ιστορίες μάς προκαλούν για να γράψουμε μία ιστορία. Πόσο μάλλον εμένα, που είμαι Κρητικός και μέσα στην οικογένεια του πατέρα μου υπήρχαν θύματα. Και το συγκλονιστικό είναι ότι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που πηγαίνω για να κάνω παρουσιάσεις του βιβλίου μου όλοι έχουν να μου πουν μία ιστορία από το ναυάγιο», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Πετρουλάκης.



Σας επηρεάζει ψυχολογικά ότι γράφετε τέτοια τραγικά πραγματικά γεγονότα;

«Είμαι τόσο μέσα στην ιστορία, που, όταν γράφω, κλαίω. Με επηρεάζει στην ημέρα μου. Θέλω να σου πω μία ιστορία. Σε αυτό το ναυάγιο δεν σώθηκε ούτε μία γυναίκα ούτε ένα παιδί. Όλα έγιναν μέσα σε επτά λεπτά. Πνίγηκαν αμέσως οι άνθρωποι. Για να σου δώσω για να καταλάβεις πόσο με επηρεάζει, εγώ αναρωτιόμουν τι σκέφτονταν αυτές οι γυναίκες που κρατούσαν αγκαλιά τα παιδιά τους εκείνη τη στιγμή. Πόσο πόνο και φόβο ένιωθαν αυτές οι γυναίκες. Για να τιμήσω αυτές τις γυναίκες που δεν κατάφεραν να σώσουν τα παιδιά τους έβαλα στο βιβλίο μου να διασωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί για να μας πουν την ιστορία όπως τη βίωσαν οι ίδιες. Για μένα ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Δεν το παίζω σπουδαίος, σου, μιλάω με την ανθρώπινη πλευρά. Αυτό με παρακίνησε πιο πολύ. Ο πόνος των ανθρώπων», υποστηρίζει ο συγγραφέας.


Ποια ιστορία του ναυαγίου σάς συγκίνησε περισσότερο και τη βάλατε στην πλοκή του βιβλίου;

«Η ιστορία της Φωτεινής, όπως την ονόμασα εγώ. Ένα κορίτσι 20 χρόνων, που αγωνίστηκε πάρα πολύ, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή, βοήθησε πολύ κόσμο για να βρει σωσίβια. Και όταν έφτασε ένα καράβι, όπως λέει ο μύθος ή η πραγματικότητα, δεν ξέρω, όταν πέταξαν τον γάντζο για να την πιάσουν από ένα καράβι, χτύπησε στο κεφάλι και λιποθύμησε στο νερό και πέθανε. θα ήταν η μοναδική κοπέλα που θα είχε διασωθεί. Αυτή την ιστορία την ξέρω πολλά χρόνια. Ήθελα να γράψω μέσα γι’ αυτή την ηρωίδα. Θέλω ο κόσμος, όταν διαβάζει το βιβλίο ή βλέπει το σίριαλ να μπει στη διαδικασία να ψάξει αυτές τις ιστορίες», τονίζει κλείνοντας ο Σπύρος Πετρουλάκης.