Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε νωρίτερα το μεσημέρι η Αμαλία Καβάλη, που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη δραματική σειρά του MEGA «Το ναυάγιο», και μίλησε για τις σπουδές της, την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική και τον ρόλο της.

 

Οι δηλώσεις της Αμαλίας Καβάλη

«Οι γονείς μου δεν πίστευαν ότι το θέατρο και η υποκριτική θα μπορέσουν να με ζήσουν και μου ζήτησαν να σπουδάσω πρώτα κάτι άλλο. Το καταλαβαίνω αυτό το άγχος. Όντως, έχω περάσει αρκετή ανεργία μέχρι να ορθοποδήσω», ανέφερε, η Αμαλία Καβάλη σχετικά με τις σπουδές που έκανε στα Οικονομικά, στην Αγγλία.

Στη συνέχεια, η Αμαλία Καβάλη αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή έδωσε εξετάσεις στις δραματικές σχολές στο Λονδίνο. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές της στα Οικονομικά. «Επειδή δεν πέρασα πίστευα ότι δεν το έχω. Όμως, δεν αισθανόμουν ευτυχισμένη αν και είχα καταφέρει να είμαι σε ένα καλό σημείο. Τότε αποφάσισα να κατέβω στην Ελλάδα και να σπουδάσω υποκριτική». Και πρόσθεσε: «Είχα βάλει στόχους και είχα πει ότι αν δεν καταφέρω στην πενταετία να έχω τη δουλειά μου στρωμένη θα επιστρέψω στα Οικονομικά».

Για τον ρόλο της στη μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Το ναυάγιο», στην οποία υποδύεται τη Στέλλα Πετράτου, η Αμαλία Καβάλη είπε: «Η Στέλλα είναι ηθοποιός σε μια εποχή, που σημαίνει ότι είναι επαγγελματίας. Εργάζεται σε έναν σκληρό χώρο και διεκδικεί δικαιώματα. Είναι σημαντικό για εκείνη να κάνει τη δουλειά της όπως θέλει αυτή. Χαράζει τον δικό της δρόμο».

Η Στέλλα έχασε τον άντρα της στο ναυάγιο και αφού έμαθε ότι τον έχουν σκοτώσει, άρχισε να ζητά εκδίκηση. «Ο σεναριογράφος επέλεξε να βάλει την αντίδραση της αυτοδικίας σε έναν γυναικείο χαρακτήρα που δεν το συνδέουμε έτσι κατά βάση. Η βεντέτα έρχεται σε μία γυναίκα, που διεκδικεί να βρει τον δολοφόνο του άντρα της και προσπαθεί να τον κάνει να ομολογήσει πριν τον σκοτώσει. Η Στέλλα σχεδιάζει μια μεγάλη διαδρομή», είπε σχετικά. Και συμπλήρωσε: «Η Στέλλα φτάνει στα όρια. Αν και μαθαίνει ότι ο δολοφόνος του άντρα της έχει παιδί, την καταλαμβάνει κάποια μανία. Δεν είναι φτιαγμένη δολοφόνος, δεν έχει ξαναπιάσει όπλο».

Για το αν θα είναι κάποια στιγμή μαζί με τον Βασίλη (σ.σ. Νίκος Γκέλια), τόνισε ότι και οι δύο βρίσκονται σε πένθος. «Τώρα εάν θα είναι μαζί…», είπε με νόημα αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκτός από το «Ναυάγιο» η Αμαλία Καβάλη πρωταγωνιστεί και στη θεατρική παράσταση «Ο άντρας μου» στο θέατρο Θησείον: «Είναι βασισμένη σε διηγήματα της Ρούμενα Μπουζάροφσκα. Είναι εφτά μονόλογοι μοιρασμένοι σε εμένα και άλλες δύο ηθοποιούς».