Η νέα σειρά του Mega «Famagusta», έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχώρισαν είναι και η ηθοποιός Δάφνη Κιουρκτσόγλου.

Δάφνη Κιουρκοτσόγλου: Αυτό είναι το βιογραφικό της

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι 37 ετών. Υποψιάστηκε πρώτη φορά ότι ίσως η ηθοποιία ήταν το μέλλον της από νωρίς. «Η πρώτη επαφή που είχα με το να παίζω ή να υποδύομαι ήταν κάνοντας μιμήσεις καρτούν. Το γεγονός ότι οι γονείς μου γελούσαν ήταν μάλλον καλό σημάδι. Ωστόσο η πρώτη μου θεατρική εμπειρία ήρθε λίγα χρόνια αργότερα. Ημασταν σε οικογενειακές διακοπές στο Λιτόχωρο μαζί με τις έξι πάνω-κάτω συνομήλικες ξαδέλφες μου. Ενας θείος μου λοιπόν αποφάσισε να γράψει ένα έργο κι εμείς αναλάβαμε να το ανεβάσουμε», λέει, η Δάφνη Κιουρκτσόγλου.

Ξεκίνησε την πορεία της από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και το 2012 αποφοίτησε.

Για έναν χρόνο παρακολούθησε μαθήματα σωματικού θεάτρου στη Βασιλική Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών της Μαδρίτης.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Άρης Μπινιάρης, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Cezaris Grauzinis, η Μαριάννα Τόλη, η Τατιάνα Μύρκου κ.α.
Δεν την απασχολεί η δημοσιότητα, ούτε και τα social media, αφού απέκτησε λογαριασμό στο Instagram μόλις πέρυσι και μετά από την πίεση των φίλων της.




Είναι διπλωματούχος στο Pilates με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά.



Έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τα εναέρια ακροβατικά και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού, όπως σύγχρονο και κλακέτες.
Η Δάφνη είναι σε σχέση με τον επίσης ταλαντούχο ηθοποιό, Ορέστη Χαλκιά, τον οποίο γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Maestro». Ο Ορέστη3 είναι πέντε χρόνια μικρότερος από τη Δάφνη.