Τα φετινά βραβεία Grammy θα είναι γυναικεία υπόθεση. Η σούπερ σταρ της ποπ, Τέιλορ Σουίφτ, που βρίσκεται εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας με τις υψηλότερες εισπράξεις στον κόσμο ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με το άλμπουμ της «Midnights».

Εάν λάβει το βραβείο του Άλμπουμ της χρονιάς, η Τέιλορ θα γίνει η πρώτη καλλιτέχνης που θα έχει λάβει τέσσερα «γραμμοφωνάκια» και θα ξεπεράσει ιερά τέρατα της μουσικής όπως ο Φρανκ Σινάτρα και ο Στίβι Γουόντερ, που κέρδισαν από τρεις φορές στην ίδια κατηγορία.

Ανταγωνισμός Τέιλορ Σουίφτ με Μάιλι Σάιρους

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι μεγάλος καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Μάιλι Σάιρους με το άλμπουμ της «Endless Summer Vacation», τη Λάνα ντελ Ρέι και τη σταρ του RnB, SZA, που είναι υποψήφια σε εννέα κατηγορίες.

Η Μπίλι Άιλις διεκδικεί Grammy για το Τραγούδι της χρονιάς με το «What Was I Made for?» στην ταινία Barbie.

Στην τελετή απονομής των βραβείων στο Λος Άντζελες θα τραγουδήσουν σύγχρονοι σταρ της ποπ και της ροκ, από την Dua Lipa μέχρι τους U2 ενώ σπάνια εμφάνιση θα κάνει η Τρέισι Τσάπμαν με το θρυλικό κομμάτι της Fast Car.

Στο γκαλά του ιδρύματος MusiCares, λίγες μέρες πριν από την τελετή, ο Τζον Μπον Τζόβι ανακηρύχθηκε άνθρωπος της χρονιάς. Οι δύο σταρ της ροκ ανέβηκαν μαζί στη σκηνή. Το βραβείο MusiCares απονέμεται σε μουσικούς για την καλλιτεχνική προσφορά τους και την φιλανθρωπική τους δράση.