Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Λυδία Φωτοπούλου μίλησε στην Τζένη Θεωνά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η εγγονή της.

Η γνωστή ηθοποιός,  Λυδία Φωτοπούλου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες» και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η εγγονή της μια αρκετά δύσκολη περίοδο, καθώς σε ηλικία 3 ετών διαγνώστηκε με λευχαιμία.

“Tο αγαπημένο της παιχνίδι είναι Ο γιατρός, δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας, όταν έγινε τριών χρονών, καθώς διαγνώστηκε με λευχαιμία. Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει, που είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα», είπε αρχικά η  Λυδία Φωτοπούλου.

Και συνέχισε η  Λυδία Φωτοπούλου: «Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός ήξερα τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της. Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας. Η Λυδία βρήκε και τον δικό της τρόπο, παίζοντας πάρα πολύ τον γιατρό, για παράδειγμα έλεγε την “πλατούλα” που σήμαινε τις ενδοραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και αν το δεχθεί. Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν “πλατούλα”, όλες οι κούκλες είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία».

«Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της. Το όνειρο της μάλιστα, τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει», κατέληξε η Λυδία Φωτοπούλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz25ts4kwpdl)