Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τον χωρισμό της Σακίρα με τον Ζεράρ Πικέ, για να μπορέσει η Κολομβιανή τραγουδίστρια να «σταθεί ξανά στα πόδια της».

Το νέο της άλμπουμ, με τίτλο «Οι γυναίκες δεν κλαίνε πια» θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου 2024, όπως αποκάλυψε η ίδια με μία ανάρτησή της στα social media.

1-shakira-pike-1
Η Κολομβιανή τραγουδίστρια δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, για να προωθήσει τα νέα της τραγούδια, αλλά και να στείλει το μήνυμά της στο κοινό της.

Ο τίτλος του άλμπουμ μάλλον αποτελεί ένα «υπονοούμενο» μετά τον χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ, στον οποίο είχε αναφερθεί τελευταία πολλές φορές μέσα από τα κομμάτια της. Επίσης, στη λεζάντα, με την οποία συνόδευσε την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της, αναφέρει πως γράφοντας αυτό το άλμπουμ «έχτισε ξανά τον εαυτό της», ενώ δήλωσε πως ο πόνος της μεταμορφώθηκε σε δύναμη.


Συγκεκριμένα, στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Το νέο μου άλμπουμ, που βγαίνει στις 22 Μαρτίου, είναι αυτό που δημιούργησα μαζί με όλους εσάς, την αγέλη μου από τους λυκάνθρωπους που ήσασταν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Το να φτιάξεις αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια διαδικασία γεμάτη αλχημείες. Ενώ έγραφα κάθε τραγούδι, ξαναέχτιζα τον εαυτό μου. Ενώ τα τραγουδούσα, τα δάκρυά μου μεταμορφώθηκαν σε διαμάντια και η ευπάθεια μου σε δύναμη».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)


Το ζευγάρι τράβηξε κι επίσημα χωριστούς δρόμους την 1η Δεκεμβρίου του 2022, όταν και επικύρωσαν τη συμφωνία του χωρισμού τους, μετά από 12 χρόνια σχέσης.

Ωστόσο, ήδη από τις 4 Ιουνίου του 2022 είχαν κάνει μια δήλωση στον Τύπο, με την οποία αποκάλυψαν ότι χωρίζουν. «Με λύπη μας επιβεβαιώνουμε ότι χωρίζουμε. Για την ευημερία των παιδιών μας, τα οποία αποτελούν την πρώτη μας προτεραιότητα, ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», έγραφε η ανακοίνωση.


1-shakira-1
1-shakira-2
1-shakira-3
1-shakira-4



Έκτοτε, η Σακίρα ξεκίνησε μια νέα ζωή στη Βαρκελώνη, μαζί με τα δύο παιδιά τους, τον 11χρονο Σάσα και τον 9χρονο Μίλαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)


Μάλιστα, στο παρελθόν η Σακίρα, είχε κάνει μια ανάρτηση για τη νέα της ζωή, στο Instagram. Σε αυτή έγραφε: «Εγκαταστάθηκα στη Βαρκελώνη για να δώσω στα παιδιά μου σταθερότητα, την ίδια που ψάχνουμε τώρα σε μια άλλη γωνιά του κόσμου δίπλα στην οικογένεια, τους φίλους και τη θάλασσα. Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην αναζήτηση της ευτυχίας τους. Ευχαριστώ όλους όσοι έκαναν σέρφινγκ σε τόσα κύματα μαζί μου εκεί στη Βαρκελώνη, την πόλη όπου έμαθα ότι η φιλία είναι αναμφίβολα σημαντικότερη από τον έρωτα. Ευχαριστώ όλους όσοι με ενθάρρυναν εκεί, στέγνωσαν τα δάκρυά μου, με ενέπνευσαν και με έκαναν να μεγαλώσω. Ευχαριστώ το κοινό μου στην Ισπανία που πάντα με κάλυπτε με την αγάπη και την πίστη του. Θα σας ξαναδώ και όπως είπε ο πατέρας μου τόσες φορές, θα τα ξαναπούμε στις στροφές».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)


Από την άλλη μεριά, ο Ζεράρ Πικέ απολαμβάνει τη ζωή του με τη νέα του σύντροφο, Κλάρα Κία, η οποία ήταν μάλλον, κι ο λόγος πίσω από τον χωρισμό του με την Κολομβιανή σταρ. Ωστόσο, πριν από εκείνη, από τη ζωή του Ζεράρ Πικέ είχαν περάσει πολλές ακόμα γυναίκες, όπως αποκαλύφθηκε.

Ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν πάντοτε πιστός στη Σακίρα. Μάλιστα, η ίδια σε δηλώσεις που είχε κάνει στο περιοδικό People, είχε αναφέρει πως βρισκόταν με άλλες γυναίκες, ακόμα κι όταν ο πατέρας της νοσηλευόταν. «Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Το σπίτι μου κατέρρεε. Μάθαινα από τον Τύπο ότι με είχε απατήσει, ενώ ο πατέρας μου βρισκόταν στην εντατική», είχε πει η τραγουδίστρια.


Οι «σπόντες» της Σακίρα στον Πικέ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντικατάστασή της με την 23χρονη Κλάρα Κία πόνεσε τη Σακίρα, η οποία για πολύ καιρό, φρόντισε να «ενοχλεί» με την παρουσία της την καθημερινότητα του ζευγαριού.


Κάθε της νέο τραγούδι περιλάμβανε σίγουρα, τουλάχιστον μία σπόντα για τον πρώην της, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές, που αναφερόταν και στη σύντροφό του, όχι με τον πιο «ευγενικό» τρόπο.

Πιο αναλυτικά, πρώτο η σταρ κυκλοφόρησε το κομμάτι «Don’t you worry». Πρόκειται για μία συνεργασία με τους Black Eyed Peas και τον David Guetta.

Οι στίχοι του τραγουδιού «Don’t you worry about a thing» (μην ανησυχείς για τίποτα) και «Everything’s gonna be alright» (όλα θα πάνε καλά), έδωσαν σε αρκετούς την εντύπωση ότι η Σακίρα περνά με τον δικό της τρόπο, ένα μήνυμα για τον χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ.



«Νιώθω τόσο ζωντανή, που θα ζήσω την καλύτερή μου ζωή. Κάνω αυτό που μου αρέσει. Ήμουν κάτω, τώρα σηκώνομαι. Το κεφάλι ψηλά και τα μάτια μου ψηλά. Γίνομαι συνέχεια σοφότερη», είναι ακόμη μερικοί από τους στίχους που τραγουδά η Λατίνα σταρ στο κομμάτι.

Αν και δεν ήταν σίγουρο ότι το τραγούδι αφορούσε τον πρώην σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της, η Σακίρα φρόντισε στα επόμενα να το κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο.

Λίγο καιρό αργότερα, κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι με τίτλο «Monotonia» και κάθε άλλο παρά δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πως απευθύνεται στον πρώην της, Ζεράρ Πικέ.

«Διπρόσωπος που δεν αντέχω, εγώ που έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά για σένα», ακούγεται να λέει στο κομμάτι η Σακίρα και όλοι μπορούν να αντιληφθούν πως ο Πικέ είναι αυτός, για τον οποίο μιλάει.



«Το λάθος δεν ήταν δικό σου, ούτε δικό μου, έφταιγε η μονοτονία», λέει στη συνέχεια του κομματιού.

«Έχαψα αυτή την ιστορία, πως μια γυναίκα χρειάζεται έναν άνδρα για να νιώσει ολοκληρωμένη. Είχα επίσης εκείνο το όνειρο της οικογένειας όπου τα παιδιά έχουν μαμά και μπαμπά κάτω από την ίδια στέγη. Δεν πετυχαίνεις όμως όλα τα όνειρά σου στη ζωή, αλλά η ζωή έχει τον τρόπο της να σε αποζημιώνει και νομίζω ότι η ζωή το έχει κάνει σίγουρα σε μένα με τα δύο υπέροχα παιδιά που έχω και τα οποία με γεμίζουν αγάπη κάθε μέρα» είπε η Σακίρα για τις προσδοκίες που είχε στο παρελθόν.

Ακόμη, η Σακίρα πρόσθεσε: «Ήμουν πάντα συναισθηματικά αρκετά εξαρτημένη από τους άνδρες, ερωτεύτηκα τον έρωτα και νομίζω ότι κατάφερα πλέον να κατανοήσω αυτή την ιστορία από μια άλλη οπτική γωνία και σήμερα είμαι επαρκής μόνη μου. Όταν μια γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίσει τις μάχες της ζωής, βγαίνει πιο δυνατή. Τώρα, παραδόξως, αισθάνομαι πλήρης, επειδή εξαρτώμαι από τον εαυτό μου και έχω δύο παιδιά που εξαρτώνται από εμένα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαι πιο δυνατή από μια λέαινα».

«Αυτή η δύναμη προκύπτει από την βίωση μιας οδυνηρής απώλειας, από την αποδοχή της, από την ανοχή μιας απογοήτευσης από την κατανόηση πως η ζωή δεν μας φέρνει πάντα αυτό που θέλουμε. Υπάρχουν όνειρα που διαλύονται και πρέπει να μαζέψεις τα μικρά κομμάτια από το έδαφος και να ξαναφτιάξεις τον εαυτό σου, αλλά και να γίνει παράδειγμα για τα παιδιά σου» επισήμανε η Σακίρα.

Τέλος, η Σακίρα, δήλωσε: «Τώρα έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να καταλήξω δυνατή. Πάντα πίστευα ότι ήμουν πιο εύθραυστη. Πρέπει πάντα να έχεις πίστη».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)